Browse By

Captured 013

Švedski DJ i producent David West napokon se pridružio povećoj ekipi producenata sa Captured Musica za koji predstavlja svoj posljednji uradak naslova True Love. Dugo očekivana progressive oluja žestoko inspirirana glazbom 80-ih postala je u vrlo kratkom roku veliki hit među A listom trance DJeva i ljubiteljima trance glazbe. Kao 13. izdanje Captured Musica, uz original se na vinilu nalaze i dva remixa koja su odradili Capturedu otprije poznati producenti. No, više o tome u nastavku teksta.
David West je prilikom produkcije originalne verzije ove pjesme očigledno bio žestoko inspiriran glazbom 80-ih. Retro sampleovi i loopovi prate pjesmu od početka do kraja, a budući da je autor ovih redaka i sam ogroman obožavatelj glazbe 80-ih, ova pjesma “sjeda” na prvo slušanje! Glavna melodija kao da je prenesena iz najsvijetlijih vremena glazbe, kako melodijom, tako i svojim zvukom. Sve je to popraćeno potpunom i iznimno dobrom baslinijom i fantastično posloženim perkusijama. Atmosfera u pjesmi je jednostavno fenomenalna, nije ni čudo što ju obožavaju i publika i DJevi poput Finca Orkidee. Odlična pjesma!
Prvi od dva remixa napravio je finski producent Sami Saari, koji je, iako pod ovim imenom i ne pretjerano prepoznatljiv na prvo čitanje, svjetsku slavu stekao izdanjima pod imenom Castaneda (sjetimo se samo odlične Floor Control s Vandita!). Sami je ovom remixu pristupio na nešto drugačiji način od autora skladbe, dodao ponešto retro elemenata te tako ukupno gledajući obogatio samu skladbu, no promijenio je atmosferu pjesme i načinio remix nešto malo više orijentiran plesnom podiju. Glavna melodija i dalje je tu, no uz drugačiji aranžman baslinije, ovo više nije jedna lijepa i emotivna progressive “balada” – ovo je sad zanimljiva plesnija vizija koja će zasigurno naći svoje mjesto u playlistama DJeva koji vole malo više začiniti plesni podij. Zanimljiv remix!
Vadim Soloviev ruski je producent koji čini jednu polovicu dueta Sound Fiction čiji smo EP naslova Alive, na kojem je surađivala i vokalistica Kate Cameron, već preslušali za Brija Dot Com portal. Vadimove uratke najlakše mi je opisati kao 20% starijih radova Probspota, te 80% izvornog ruskog trance zvuka. Isto to se može primijeniti i na ovaj Vadimov remix – apsolutna uplifting bomba! Uzmite originalni feeling iz Davidove originalne verzije, dodajte joj jedan vrlo karakterističan ruski prizvuk, Vadimove odlično posložene perkusije i apsolutno fantastičnu basliniju i dobit ćete jedan vrlo kompletan trance remix. I to odličan!
True Love možda je zvukom malo atipično izdanje za Captured Music, no u isto vrijeme je i velik pogodak! Zarazni 80s feeling u originalnoj verziji, bomba za plesne podije u remixu Sami Saarija, te odlični uplifting trance feeling u izdanju Vadima Solovieva apsolutni je plus za Captured Music, stoga ne čudi impresivni support list na kojem su Above & Beyond, Mike Shiver, Matt Darey, Jon O’Bir, Kyau & Albert, Solarstone, Gareth Emery, John O’Callaghan, Marcus Schossow…
R.M.