Browse By

Mike Shiver and Elevation feat Carrie Skipper – Hurricane

Iz švedske tvornice trancea dolazi nam jedna nova trance delikatesa prve klase: re-izdanje pjesme Hurricane koju koproduciraju Mike Shiver i Elevation, uz fantastične vokale Carrie Skipper, poznate po solo izdanju Time Goes By, te gostovanju na nekim projektima sa izdavačke kuće Anjunabeats. Momci iz Švedske ovim izdanjem slave početak rada njihovog digitalnog sublabela Captured Digital, o kojem smo već pisali. Osim dva remixa koja su bili izdani na originalnom vinilnom izdanju, u digitalnoj verziji imamo prilike čuti još četiri nove verzije ove uistinu fenomenalne pjesme.
Prvi u nizu remixeva donosi izraelski trance mladac, etabliran u svijetu elektronske glazbe, kako pod svojim techtrance aliasom Maori i progresivnim Pillow One, tako i pod svojim trance imenom, Maor Levi. Maor je inače zapamćen po svojem nazovimo to tako trademarku – rastavljanju vokala na dijelove i slaganju melodija od njih. Taj njegov trend nastavlja se i u ovom izdanju, a što je najbolje od svega, ovdje je i imao s čime raditi. Carriein božanstveni glas savršeno se uklapa u Maorov stil produkcije, bogat pad-ovima i divnim trance synthovima, popraćenima dubokom baslinijom koja se proteže kroz cijeli break, i pjesmi dodaje dinamiku na samom vrhuncu pjesme. Vrlo vrlo dobar remix!
Slijedeći remix donosi nam njemački producent Dennis Sheperd, koji je pjesmi dao nešto sporiji ritam, progresivniji aranžman, i zadržao ono najbolje u pjesmi – fenomenalni vokal Carrie Skipper koji je gotovo pa božanski! Kako je već napisano, pjesmu je zadržao u nešto progresivnijoj sferi, kombinirano s elementima upliftinga. Dojma sam da će se ovaj remix svidjeti DJevima kao što je Andy Moor. Odličan remix.
Jedno od posljednjih otkrića Captureda kreirao je slijedeću verziju, Šveđanin Marc Damon, koji trenutno obitava u Londonu u Velikoj Britaniji. Svom remixu pristupio je na sličan način kao i ostali producenti, naime, i on je poput Maor Levija iskoristio vokale za neku sub-melodiju, a ostatak pjesme izgradio oko impresivne baslinije na kojoj bi mu pozavidjeli i neki mnogo razvikaniji producenti na sceni! Osim baslinije, Marc je u pjesmi složio i nešto drugačiju atmosferu nego ostali, kojoj mnogo pridonosi baslinija. Nešto drugačiji uradak, no u rangu ostalih remixeva!
Mađarski producent Soliquid apsolutni je kralj različitosti, što je već dokazao svojim unikatnim radovima i remixevima preko kojih je postao pritajeni favorit mnogih DJeva s A liste na sceni. Da je jedinstvenost dobitna formula, Soliquid pokazuje i svojom verzijom pjesme Hurricane koju i nije jednostavno opisati. Dijelom uplifting trance, dijelom tech nastrojeno, a sve to ispresijecano semplovima distorzirane električne gitare koja daje svojevrstan dirty feeling pjesmi. A onda dođe breakdown koji je odlično izveden i koji vas na trenutak vine u oblake, a tada se ponovno pali mlazni pogon i kreće party express kojem je na čelu ovaj iznimno talentirani mladi Mađar. Drugačije. I nadasve fenomenalno!
Predzadnja pjesma s izdanja originalna je verzija Mike Shivera sa vinila izdanog prije tri godine. Već nakon nekoliko uvodnih taktova bez zadrške zaključujem da je Mike Shiver jedan od posljednjih vitezova onog izvornog trance duha, koji je prisutan u baš svim njegovim radovima! Energično i plesno, a u isto vrijeme predivno i melodično – simbioza koju Mike izvodi s nevjerojatnom lakoćom i svojim radovima daje određenu dozu prepoznatljivosti i neodoljivosti. Ritmično i uhu ugodno – pravi pravcati uplifting trance. Fenomenalan remix koji ne blijedi ni nakon tri godine.
Kao posljednji uradak ovog digitalnog paketa stoji originalna verzija Elevationa iz 2004. godine, koja ni nakon tri pune godine nimalo ne gubi na svojem sjaju. Elevation, pravim imenom Mike Targanaski možda vam je poznatiji kao jedan od mladih štićenika američkog super DJa Markusa Schulza, a u ovom remixu se čuje doslovno sve ono zbog čega je Schulz ovog mladića uzeo pod svoje i pomogao mu u usponu. Fantastičan remix prožet relativno lakšim ritmom, fenomenalnom dubokom baslinijom i onim “starim” schulzovskim progresivnim dionicama je apsolutni šlag na tortu Captured Digitala. Odličan remix!
Zaključak:
Captured je napravio odličan posao s ponovnim izdanjem pjesme Hurricane za svoj digitalni ogranak. Iako bi već dva originalna remixa bila dovoljna za interes publike, oni su tome dodali i četiri fantastična nova remixa koji interpretiraju pjesmu svaki na svoj način. Od modernog pristupa Dennisa Sheperda, preko bliskoistočnog trance ambijenta Maor Levija, te jedinstvenog pristupa Soliquida, atmosferičnog remixa Marca Damona sve do originalnih verzija Mike Shivera i Elevationa – sve strane trance glazbe su dobile svoju reprezentaciju od ovih uistino nadarenih umjetnika. Brilijantno, jednostavno brilijantno.
R.M.