Browse By

Jimmy Van M – Balance 10.1

Nakon uspješno izdane kompilacije Balance 10 koja se prostirala na čak 3 CD-a, američki DJ Jimmy Van M nastavlja Balance seriju ovim, nazovimo ga, završnim mixom u koji je posložio svoje trenutne favorite i skladbe koje možete čuti u njegovim setovima iz klubova diljem svijeta. Jimmy Van M definitivno je jedan od najkarizmatičnijih DJeva na sceni. Njegove sposobnosti odabira pjesama i slaganja setova nisu prošle nezapaženo, jer jedan od najvećih, John Digweed, o Jimmyu govori slijedeće…
“Jimmy je jedan od onih DJeva koji, kad ga čujem, odmah poželim saznati što se to nalazi u njegovim playlistama. Ima fenomenalno uho i smisao za neotkrivenu glazbu i njeno programiranje u mixeve, i to na način da vam začara um. Jimmy je gore, pri vrhu s najboljima.”
Balance 10.1 počinje ambijentalnim introm ruskog producenta Moonbeama. Uaret priprema slušatelja na putovanje zvukom po dubini koje svoj vrh doživljava Radioslaveovim remixom Unkleove Burn My Shadow. Od te točke, zvuk se kreće prema nešto energičnijem stilu nakon što u mixu na red dođe Cucuma Stephana Bodzina.
Ostale pjesme koje su definitivno vrijedne spomena su remix Christiana Smitha i Johna Selwaya za hit Maura Picotta Maybe, Maybe Not, te odličan Moonbeamov remix pjesme There Were Lights (Steve T). Sve to skupa izgleda iznimno dobro isprogramirano, ali i zvuči kao jedna velika zaokružena cjelina. Od nešto lakšeg početka definiranog dubljim i snažnijim zvukovima, zaokruženo s malo energije i dokrajčeno u pravom klupskom stilu, ova kompilacija mogla bi privući sve one nastrojene nešto minimalnijim zvukovima.
Balance 10.1
compiled & mixed by Jimmy Van M
(EQ Recordings) EQGCD020
01. Moonbeam – Uaret
02. Planet Funk – Static (Martin Buttrich Vocal mix)
03. Unkle ft Ian Astbury – Burn My Shadow (Radioslave remix)
04. Dave Shokh & Holgi Star – Lirum
05. Stephan Bodzin – Cucuma
06. Zidan Style, Chaim & K300 – Bedloff (Guy Gerber remix)
07. Mouse Down – Sexy 4 All
08. James Figurine – 55566688833 (The Field remix)
09. Mauro Picotto – Maybe, Maybe Not (Smith & Selway remix)
10. Umek – Carbon Occassions
11. Steve T – There Were Lights (Moonbeam remix)
12. Elite Force – You (Perc remix)
13. Julien Jeweil – Air Conditionne (Original mix)
14. Francesco Pico – All By Myself
R.M.