Browse By

Danny Bonnici – Break Da House EP

Hiddenform je još jedan australski label, baziran u Melbourneu, koji nam donosi slijedeći uradak na recenziju. Break Da House EP kojeg je isproducirao Danny Bonnici, jedna trećina breakbeat grupe Nubreed koja je surađivala s imenima kao što su Crystal Method, Scritti Politti, Apex, Tiesto i Junkie XL, predstavlja se u svom čistom, sirovom house-bomb obliku. Naslovna skladba, Break Da House, pokazuje sve Dannyeve produkcijske ideje i trikove. Electro pomiješan s houseom i začinjen s malo breakbeata daje nešto drugačiji glazbeni okus nego što biste očekivali od house skladbe.
Nećemo vas zavaravati – Break Da House ne samo da ima potencijal klubskog hita – ona će to zasigurno i postati, prije ili kasnije, na ovaj ili onaj način. Valjda momci i djevojke iz Global Undergrounda znaju… ;)
Freejacked donosi nubreedovski dio Danny Bonnicija na ovu ploču. Breaks bomba s povećim “glitch” faktorom je poprilično minimalizirana skladba. Iskreno rečeno, prilično je i repetitivna s vrlo malo zamjetnih varijacija, pa stoga i ponešto dosadna. No, zato je ovdje Freeride, koja je zapravo Freejacked s malo melodičnijim sadržajem, što daje dovoljnu dozu improvizacije i varijacije da pjesma bude prilično zanimljivija od Freejacked.
Zaključak:
Break Da House je možda i najsvjetliji dio ovog EP-a. Zanimljiva i energična house skladba, kao skrojena za plesne podije definitivno će biti hit u klubovima po izlasku. Za one malo željnije minimalnijih zvukova, Freejacked/Freeride su izbor za vas. Dobro posložen EP sa prolaznom ocjenom!
R.M.