Browse By

Soliquid – Music Is For Rich People

Captured Music jednostavno ne posustaje. U ponedjeljak, 5. studenog u trgovinama će se naći drugo po redu izdanje sa njihovog digitalnog sublabela, Captured Digital, kojeg je realizirao mađarski producent Soliquid. Music Is For Rich people skladba je koja će vas uistinu odvesti na onu stranu glazbenih produkcija, nemojte se ni sekunde zavaravati činjenicom da je ovo još jedan od onih generičnih, nezanimljivih radova! Na prvo slušanje neobična skladba kasnije, slušanjem ostalih remixeva, postaje jedna fantastično zaokružena cjelina sa svačime za svakoga! Ukoliko ste ljubitelj trancea, nipošto si nemojte dopustiti da ne poslušate ovaj odličan spoj zvukova, jer glazba nije samo za bogate!
Originalna verzija je uistinu nešto neočekivano: pjesma je ispresijecana masovnim korištenjem efekata, žestokim plesnim ritmom i vibracijama koje možda i ne biste očekivali od Captured Musica, no ovaj svojevrstan zaokret u glazbenom izričaju dijelom je i očekivan, ako uzmemo u obzir i True Love koju su izdali prije nekog vremena. Ono što ovu skladbu izdiže od nekog uobičajenog Soliquidovog zvuka jest fenomenalna melodija usred pjesme koja vas odnese na neko sasvim drugo mjesto – u srž trancea. Apsolutno fascinantno korištene melodije sa odličnim breakdownom…vas gotovo uspavaju, no međutim, autor vas samo nekoliko trenutaka kasnije podsjeća tko je on. On je čovjek koji na lijepu melodiju može dodati monstruozno dobar ritam koji će pregaziti sve živo pred sobom. Ovo je pjesma koja je uistinu nešto posebno, odličan break, prelijepa melodija popraćena fenomenalnim efektima i životinjski snažnim ritmom. Definitivno pjesma koju morate čuti.
Dvojac na prvom remixu, Cerf & Mitiska, stvari usporavaju za podosta BPM-ova i cijelu stvar odvode u sferu progresivnijeg zvuka. U uši upada fenomenalna baslinija koja bi, uz dovoljno snažan zvučni sustav, bila pogodna za demoliranje zgrada! Cerf i Mitiska pjesmi pristupaju na ponešto drugačiji način, jer, dok u originalnoj verziji imate ritam, efekte, breakdown pa opet ritam, ovdje stvari idu nekim svojim prirodnijim tijekom i momci vas upoznavaju s glavnom melodijom korak po korak sve dok ne dođete do breakdowna koji je, usuđujem se reći, i nešto bolje izveden nego u originalnoj verziji: fantastično posloženo, ovo je nešto što će definitivno naći svoje mjesto u setovima nešto progresivnije nastrojenih DJeva, pa čak i autora. Još jedan dokaz kako Captured zna kome treba dodijeliti remix dužnosti – odličan remix, baš po mom osobnom ukusu.
Mat Zo u posljednje vrijeme poprilično je eksplozivno stupio na glazbenu scenu: gdjegod se okrenete možete pronaći barem jedan njegov remix ili uradak. Ta činjenica poljuljala je moju vjeru u njegov remix ove skladbe, budući da sam se poprilično uplašio da me u ovom remixu neće dočekati Sean Tyas efekt. No, Matov zvuk i dalje zvuči nenametljivo, ali dovoljno zanimljivo, svježe, a u isto vrijeme i podosta retro (ne u smislu da vuče na 80e nego na rane početke progressive trance glazbe, a la Global DJ Broadcast). Najkraće bih uspio opisati ovaj remix ako bih vam rekao da je ovo nešto što se apsolutno uklopilo u emisije i setove Markus Schulza koji potpuno podržava ovaj remix, osjeti se tračak coldharbourovskog zvuka, kojim dominira odlična baslinija. Dok su Cerf i Mitiska stvar više odvukli prema house zvuku, ovaj remix ostaje duboko u trance vodama, i naprosto oduzima dah – složen, a u isto vrijeme jednostavan da se slušatelj poveže s njim na prvo slušanje… Odlično izveden remix sa dva vrhunca, nešto preko 8 i pol minuta.
Jedan od remixeva pripada Soliquidovom sunarodnjaku, Sunny Laxu. Momak koji je svoju producentsku karijeru počeo kao u svojim snovima, izdanjem za svoj omiljeni label Anjunabeats (P.U.M.A./Cassiopeia) sve opet vraća u ponešto viši broj BPM-ova, te pokazuje svoje mogućnosti u kreaciji uplifting zvuka po kojemu je, sada već možemo reći, postao i globalno poznat. Niti ovaj remix nije neki veliki odmak od Sunny Lax zvuka: duuuuug breakdown potpuno pomaže stvaranje gotovo mistične atmosfere oko slušatelja, build je apsolutnog trance zvuka, i nastavlja se dalje u istom ritmu. Ovo je čisti, 100%-tni trance zvuk koji glavnu melodiju ističe u prvi plan. Jako dobro izveden remix, na kojemu se vidi da i Sunny Lax radi na svojem zvuku.
Kao završnu točku na i, Soliquid nam je pripremio još jednu verziju svoje skladbe koju je nazvao Soliquid’s Bëlmondo Mix, kojim nam pokazuje da nije sav u kreiranju žestokog techy zvuka isprepletenog s efektima: ovo je više trancy zvuk koji dijeli neke sličnosti sa Sunny Laxovim uratkom (u vidu stila), nešto, za mene, potpuno neočekivano. Jednostavno, zapanjujuće je čuti da jedan čovjek može kreirati jedan toliko lud techtrance zvuk, a nakon toga i ovu fascinantnu trance bombu… Bez obzira na moje osobne ukuse i interese, Cerf & Mitiska remix je meni osobno možda najbolji, ali ovaj remix je definitivno najkvalitetniji. Kapa dolje Soliquidu!
Zaključak:
Captured nezaustavljivo grabi i dalje prema tituli ponajboljeg trance labela u Europi i svijetu. Na prvo slušanje neobična skladba kasnije, slušanjem ostalih remixeva, postaje jedna fantastično zaokružena cjelina sa svačime za svakoga! Ukoliko ste ljubitelj trancea, nipošto si nemojte dopustiti da ne poslušate ovaj odličan spoj zvukova, jer glazba nije samo za bogate! Kada u obzir uzmem remixeve i zaokruženost ovog izdanja, ne mogu se suzdržati nego da izdanju odvalim ocjenu od 9.5/10!
Soliquid – Music Is For Rich People
[Captured Digital 002]
Music Is For Rich People (Original Mix)
Music Is For Rich People (Cerf & Mitiska Remix)
Music Is For Rich People (Mat Zo Remix)
Music Is For Rich People (Sunny Lax Remix)
Music Is For Rich People (Soliquid’s Bëlmondo Mix)
– U prodaji od 5. studenog.
R.M.