Browse By

Party United: Sandy Rivera večeras u Aquariusu


Ministry of Sound je klupska londonska institucija koja ove godine slavi svoju 20 godišnjicu postojanja i to upravo u Zagrebu kao jednoj od pomno biranih svjetskih destinacija. MoS je svoju avanturu zapoceo u napuštenoj autobusnoj garaži 1991. godine kao jedina londonska lokacija koja je puštala iskljuèivo house iz New Yorka, Detroita ili Chicaga.
Klub je posebnu pažnju pridodao prvo zvuku, zatim svjetlu i tek iza toga dizajnu što je za tadašnje klubove bio presedan. Nitko nije pridavao veliku važnost zvuku i soundsistemu. Nitko osim MoS-a koji je time napravio malu revoluciju u zakonitostima clubbinga. Tokom godina popularnost MoS-a neprestano je rasla da bi danas MoS predstavljao kamen temeljac vrhunskog clubbinga s preko 800 evenata godišnje koje posjecuje preko 900.000 clubbera i to u 50 zemalja diljem svijeta, od Miamia preko Egipta do Malezije.

Uz klupske veceri tu je i Ministry of Sound label koji pod svojim okriljem drži popularne podetikete poput Hed Kandi serijala, Dance Nationa ili Global Undegrounda. Da je MoS label postao široko popularan i da je ušao na velika vrata u mainstream govori i Eric Prydzeov singl ‘‘Pjanoo’‘ i suradnja Kid Cudija i Crookersa na singlu ‘‘Day’n‘Nite’‘ koji su oboje došli do #2 UK Singles Charta, a ostala izdanja se od 1999. do danas redovito nalaze na chartovima svih ozbiljnijih klupskih radio stanica. Uz label i klupske veèeri takoðer postoji i MoS TV i MoS radio koji rade na promociji klupske glazbe kroz svoje najrazlicitije emisije. Kad MoS doðe u Zagreb u klub Aquarius i to uz podršku svjetski poznatog house DJ-a i producenta Sandya Rivere mnogi ce samo moci reci da su sudjelovali u vrhunskoj klupskoj veceri rame uz rame sa svjetskim metropolama.
Kings of Tomorrow? Awesome Foursome? Sanjay? Mysterious People? The Committee? Sve su to pseudonimi pod kojima djeluje ovaj vrstan new yorkški glazbenik, producent i DJ. Veæ od 1997. godine kada izdaje svoj prvi album on ne silazi s top ljestvica klupske house glazbe. 2000. godine pod imenom Kings of Tomorrow izdaje svoj najveæi hit, sada veæ legendarnu, ‘‘Finally’‘ koja je uz brojne nagrade pokupila i onu od Muzika za Tune of the Year. Sandya Riveru nije lako kategorizirati, jer njegovo glazbeno obrazovanje seže daleko dublje do samo ‘‘obicnih’‘ klupskih house stvari veæ se proteže i na tech, minimal, chill out, soulful i progressive. Zapravo Sandyu niti jedan stil nije stran tako da 2005. album ‘‘Trouble’‘ pod KoT imenom vješto spaja r’n‘b, house i soulful. Za njegove DJ setove se prièa da se radi o muzickom putovanju, kako kroz žanrove tako i kroz vrijeme, jer granice nestaju i sve se stapa u jednu savršenu plesnu dancefloor orjentiranu cjelinu. Da bi upoznali Sandya Riveru morate dopustiti da vas zavede svojom glazbom, jer tko ga nije èuo propustio je djeliæ glazbene povijesti.
Ministry Of Sound 20 year anniversary World Tour Party w. SANDY RIVERA
Warm up DJs: Martyn Negro i Lady Suub@ru