Browse By

Ogi

Nakon svog prvog kontakta s techno glazbom krajem 80tih godina, Ogi postaje njezin fan i kolekcionar. U hrvatsku elektronsku scenu se aktivnije uključuje 1995 kao rezident DJ Cluba 82 u Novalji kada i organizira prvi techno party na otoku Pagu. Slijedeće godine partyi u Clubu 82 dobivaju naziv Energetica te tada zajedno sa DJ Reneom Ogi pokreće organizaciju koja se bavi promocijom elektronske glazbe Energetica Team.
Ime: DJ Ogi
Datum rođenja:
Zemlja: Hrvatska
Žanr: Techno
Izdavačka kuća: Beast Music
Web stranica: www.dj-ogi.com
Narednih godina zajedno organiziraju niz ljetnih partya , a 1998 godine na Radio DJ Crikvenici pokreću emisiju o elektronskoj glazbi pod nazivom Energetica Music. Nakon gašenja emisije i kraće stagnacije u razvijanju techno scene u Hrvatskoj, Ogi nastavlja samostalno promovirati techno glazbu a njegovo se ime veže za emisiju X-Music na Radio DJ Crikvenici gdje radi kao suradnik. 2000 godine na čelo emisije dolazi Bruno aka Koma koji tada zajednički s Ogijem čini okosnicu obnovljenog Energetica Teama. Iste godine Ogi i dobiva svoju residenciju u clubu Deep u Crikvenici.
Uz pomoć svojih suradnika Ogi u Rijeci organizira niz partya i techno slušaonica u nastojanju promocije tada jos uvijek vrlo slabo zastupljene techno glazbe. U tom periodu čest je gost na partyima po Hrvatskoj te isto tako nastupa i na partyima u Republici Českoj i Sloveniji.
Godine 2001. prvi put svira u Austriji , a nakon partya Beatology pridružuje se Beatbull organizaciji iz Pule, jednim od najboljih promotera i organizatora partya u Hrvatskoj. Iste godine zajedno s Energetica Teamom organizira veliki open air party na riječkome području pod nazivom EXOTICA.
Krajem 2001 godine Ogi postaje resident kluba Fun Academy, a ulaskom u 2002. prelazi u eminentni hrvatski klub Colosseum u Opatiji. Iste godine se aktivnije počinje baviti produkcijom, te mu u suradnji s Carlom Maxom izlazi i prva ploča odnosno stvar “Energetica” na duplom kompilacijskom albumu “Transcontinental” za izdavacku kucu TechEX iz Praga. Krajem 2002. Ogi po prvi put nastupa u Italiji i BiH te nastavlja gostovati u Českoj, Sloveniji i Austriji. Godine 2003 u mjesecu ožujku mu zajedno s C.Maxom izlazi i stvar “Sinus” na engleskoj etiketi Compound, te u mjesecu siječnu i njihov zajednički EP “2 fast for you” na njemačkoj etiketi Holzplatten.
Iste godine Ogi 2003 prvi put gostuje u Njemačkoj i Slovačkoj, te nastupa na partya poput Love Parade “Love rules” u Berlinu i Citadela Amnesia u Brnu.
U budućnosti točnije sljedeće godine za izdvačku kuću Insane izlazi i dugo očekivani EP na kojemu će se osim Andrea Leminih uradaka naći i dvije Ogijeve stvari od kojih je i Bombarder himna ovogodišnje Exotice.