Browse By

Markus Schulz

Većina glazbenih znalaca se slaže u jednom: Markus Schulz je DJ čije vrijeme tek dolazi! Možda je i najbolji dokaz tomu DJ Magova ljestvica 100 najboljih DJ-a na svijetu. Godine 2003. Markus je bio 119. DJ, a 2004. 32. DJ na svijetu! Napredak je očit, a razloga mnogo. Zasluga koju najviše pripisuju Markusu je ta, da je uspio uvesti u trance ono što se moglo čuti samo u houseu, jednostavno je počeo miješati samplove dva različita žanra, u želji da stvori svoj, jedinstven zvuk. Svojim miješanjem mračnih i veselih melodija, jakih i slabih basslineova, iz dana u dan osvaja sve više i više slušatelja, prikazujući svoju viziju glazbe kao borbu dobra i zla, crnog i bijelog, lijepog i ružnog!
Njegova prava ljubav je DJ-ing, a u svojim setovima kombinira mnoge stilove, zvukove, stalno traži neki novi način komunikacije s slušateljima, bilo kroz trance ili neki drugi stil kojeg zna puštati u svojim setovima.
Ime: Markus Schulz
Datum rođenja: /
Zemlja: Njemačka
Žanr: Trance, Progressive trance
Izdavačka kuća: Cold Harbour Recordings
Web stranica: http://www.markusschulz.com/
Markus je sedam godina bio resident kluba The Works gdje je imao priliku razvijati svoj jedinstven zvuk. Kako mu se karijera razvijala tako je postajao resident u sve više poznatih svjetskih klubova: El Divino na Ibizi, Spundae u San Franciscu, Prologue u Londonu. Markus je trenutno resident u možda i najboljem američkom klubu, The Space u Miamiu, što je samo potvrda njegove kvalitete! Osim što je izuzetan DJ i producent, Markus se može pohvaliti jako dobrim remixevima. O pravljenju remixeva Markus kaže:
“Ponekad mi se svidi neka pjesma, ali se jednostavno se ne uklapa u zvuk mojih setova, pa mi nije problem sjesti u studio dan, dva, te remixirati, editirati, dodavati bassove i melodije da bi ispalo onako kako ja želim.”
Kada se ne bavi DJ-ingom onda surađuje s glazbenicima koji žele u svojim pjesmama imati zvuk kojeg jedino Markus zna napraviti. Tako je imao priliku surađivati s: Jewel, Oceanlab, Gabriel & Dresden, Miro, Fatboy Slim, Depeche Mode, Madonna i mnogi drugi!
Što se tiče njegove produkcije, njegovi radovi izlaze na najpoznatijim i najboljim svjetskim trance labelovima kao što su: Armada, Anjunabeats, Lost Language…
Za svoju produkciju Markus kaže:
“Kada u klubu pred ljudima sviram, stalno mi dolaze ideje za nove pjesme, stoga idući dan odmah odem u studio i napravim pjesmu, te onda jedva čekam da ju pustim pred publikom da vidim njenu reakciju! DJ posao i producentski posao su jako povezani, i jedno bez drugog ne može, barem kod mene!”
Markus uhvati vremena jedanput tjedno da vodi svjetski poznatu emisiju, Global DJ Broadcast, u kojoj predstavlja najbolje od trance zvuka. Osim emisija u kojima je on urednik, vrlo često ima gostovanja poznatih svjetskih DJ-a, i to ne samo trance DJ-a, nego DJ-a svih stilova. Tako su između ostalih nastupili: Tiesto, PvD, Armin van Buuren, Ferry Corsten, Marco V, Ronski Speed, Carl Cox, Deep Dish i mnogi drugi!
Kolika je kvaliteta njegove emisije govori da ja američka radio udruga njegov show proglasila “radio emisija s najvećim utjecajem na glazbenu scenu u SAD-u!”
Kako god, činjenica je da njegovo vrijeme dolazi, a dokaz se može očekivati uskoro, čim izađe nova DJ Mag ljestvica najboljih DJ-a na svijetu!
Diskografija
* Coldharbour Sessions (2004, Armada Music)
* Miami ’05 (2005, Moist Music)
* Without You Near (2005, Ultra Records)