Browse By

O2 Underground u Oxygenu uz američki deep house zvuk

U listopadu je uspješno otvorena nova sezona ‘O2 Underground’ serijala i lokalne snage odlično su rasplesale prepun klub Oxygene. U subotu, 16. studenog stiže i prvi gost ove sezone, koji potječe iz daleke Kalifornije. Riječ je iskusnom predstavniku deep house ritmova koji nastupa pod pseudonimom Ace Tatsu, a kojeg je O2U ekipa uspjela uhvatiti za vrijeme njegovog boravka u Europi. Uz Ace-a nastupaju još Omke, Marko Felinger i Daniel E, koji će još jedan rođendan proslaviti iza mix pulta. Početak je u 22h, a za cijenu ulaznice biti će potrebno izdvojiti simboličnih 15kn (besplatan ulaz uz predočenje ulaznice za koncert Massima). Uz standardnu happy hours akciju, medica će i ovog puta biti 5 kn.
Ace Tatsu (San Francisco, USA)
Ace Tatsu rođen je u Brooklynu (New York), gdje je za vrijeme break dance i freestyle ere osjetio prve čari elektronike. 1996 godine seli u San Francisco (Kalifornija) gdje njegova priča započinje. Bolje mjesto u to vrijeme nije mogao odabrati, jer upravo sredinom devedesetih DJ scena u San Franciscu je počela značajno rasti. Eksperimentirajući kroz hip-hop, breakbeat, progressive house i trance Ace se na kraju najbolje našao u Deep house zvuku, koji su tada prezentirali Miguel Migs i Mark Farina na izdavačkim kućama Hed Kandi i Naked Music.
Ace Tatsu - O2 Underground
Ace Tatsu vrlo brzo se istaknuo kao kvalitetan izvođač, a rezultat toga bile su višegodišnje rezidencije i nastupi u poznatim klubovima San Francisca poput Vessel, Harlot, Nihon, Straits, SupperClub, Bambuddha, Infusion Lounge i Temple. Uz lokalne nastupe, Ace Tatsu broji i one međunarodne (istočna Europa, Australija, Engleska, Francuska, Austrija).
U posljednje vrijeme Ace Tatsu provodio je mnogo vremena u studiju, a rezultat toga su i izdanja na izdavačkim kućama poput Baroque Records, USB Digital i Overground Digital. Kroz produkciju, Ace se sve više približio progressive i tech underground zvuku, ali uspio je zadržati svoju deep i sexy vibru, koja mu uvijek bila zaštitni znak.
Uz samostalan rad, Ace Tatsu je jedna polovica projekta ‘Narcotic Ninjas’, koju je osnovao s europskim kolegom imena Shock Osugi. Njihov zajednički rad u studiju bio je fokusiran u početku na remiksiranje, ali ubrzo se nakupilo mnogo ideja i materijala za izdavanje zajedničkog albuma, koji bi uskoro trebao ugledati svijetlo dana. Osim suradnje u studiju, Narcotic Ninjas nastupaju u back2back obliku i uglavnom prezentiraju vlastita originalna izdanja i prerade.
Više informacija potražite na službenim facebook stranicama O2 Underground programa.