Browse By

Fritz Kalkbrenner: Svako party mjesto na svijetu je različito i posebno na svoj način!

Kad si počeo raditi glazbu? Znam da si počeo kao novinar, no kako je došlo do toga da se kreneš profesionalno baviti glazbom?
Produciranjem sam se počeo baviti sa 17 godina, no u to vrijeme to je bio samo hobi. Trebao sam neko radno iskustvo te sam postao novinar. Htio sam postati glazbeni novinar na radio postajama u Berlinu. 2005. i 2006. godine sam sve više počeo svirati live, a sve manje baviti se novinarstvom te je tako sve i počelo.
Znamo da sviraš live, no kakav si kao DJ?
Ja nisam DJ, samo sviram live i pjevam. To mi nije specijalnost, no tko zna, možda jednog dana i budem.
Kako si shvatio da imaš odlične vokalne sposobnosti?
Sasvim slučajno iskreno, nikada nisam bio u nikakvoj glazbenoj školi. Stvarno ne znam od kuda je poteklo pošto u mojoj obitelji nitko ne pjeva :)
Možeš li nam nešto više reći o fenomenu Sky and Sand. Smatraš li da je ona bila pokretač svega?
Pa, možemo reći da je ta pjesma bila poput nekakvog putokaza koji nam je otvorio još više vrata. Traku smo napravili zajedno. Paul je radio produkciju dok sam ja napisao stihove i otpjevao ih. To je bila 50:50 suradnja i to prije nekih 6 godina. Također sve se dogodilo slučajno. Pošto u to vrijeme nisam imao svoj studio, raniju verziju ove stvari sam snimio kod Paula u studiju. Paul me nazvao sljedećeg dana i rekao da sam ostavio vokale kod njega te da će on napraviti produkciju. Sve se odigralo u sljedeća 2 dana. Stvarno puno toga se može napraviti u kratkom vremenu, ali ponekad se i malo magije uplete u sve to.
Na nastupima sviraš samo svoje stvari, ali imaš i podcast; tamo puštaš i druge stvari?
Da, na nastupima sviram samo svoje stvari. Podcast je nešto sasvim drugo te je mnogo različitije od sviranja i pjevanja uživo.
Imao si nedavno suradnju s Booka Shadeom, misliš li da bi mogao surađivati s nekim drugim vokalnim izvođačima pošto na svojim albumima samo ti pjevaš?
Iskreno, nisam puno razmišljao o tome, no tko zna, možda jednog dana i budem.
Koja ti je stvar najdraža ili ti je najviše prirasla srcu?
Uh, nemam najdražu pjesmu, možda nekad sviram stvar koja me prezentira u tom trenu, no to ne znači da mi je ta bolja od ostalih. Sve su mi jednako značajne.
Najbolje mjesta za party u svijetu?
Nema takvog mjesta, sva su različita i posebna na svoj način.
Jesi li ikad bio u Zagrebu?
Ne, bit će veoma zanimljivo kako će se večer odvijati. Kao malen također nisam dolazio u Hrvatsku na obalu, nego smo s roditeljima išli na Baltik.
Majka vam je isto nadarena, nedavno je napisala knjigu. O čemu se tu radi?
Da, napisala je krimić koji se odvija u Berlinu. Ubojstva, istrage i još svega pomalo se u knjizi može pronaći.
Što misliš o clubbing sceni u Berlinu?
Stalno raste, no ja iskreno ne mogu govoriti o njoj pošto baš i nisam više toliko u Berlinu. No, Berghain i Watergate su mi među dražima.
 
Hvala na vremenu Fritz.
Hvala vama.
Dijelimo novi CD od FRITZ KALKBRENNERa! U članku napiši da želiš CD te nasumično budemo odabrali jednu osobu!
Sretno
 

 

8 thoughts on “Fritz Kalkbrenner: Svako party mjesto na svijetu je različito i posebno na svoj način!”

Comments are closed.