Browse By

Novi glazbeni trendovi na Exit festivalu


Exit festival na svom jedanaestom izdanju predstavit će najinteresantnije svjetske bendove novog vala koji su svoju popularnost stekli najprije na internetu, a zatim postali glazbeni fenomeni koji nastupaju u klubovima i festivalima širom svijeta. Prva atraktivna imena čiji su nastupi najavljeni na Petrovaradinskoj tvrđavi su electro pop i rock sastavi “Crystal Castles” i “Does It Offend You, Yeah?”
Od svog nastanka 2004., duo iz Toronta “Crystal Castles” koji čine Ethan Kath i Alice Glass, preokrenuo je electro-pop scenu svojom beskompromisnim i intenzivnim zvukom. Njihovi singlovi bili su rasprodani gotovo odmah nakon objavljivanja, a nastupali su širom Europe i Amerike s bendovima kao što su The Klaxons i Metric. Nevjerojatan glas Alice Glass, čiji je nastup na sceni nemoguće ignorirati, i naglašena sklonost eksperimentiranju s melodičnim strukturama nalik na one koje prate reklame, crtane filmove i video-igrice, učinila ih je najprije popularnim na MySpace zajednici, a kasnije i poznatim i obožavanim širom svijeta. “Crystal Castles” publika će kod nas po prvi put vidjeti na main stageu Exit festivala.
Bend koji spada u najinteresantnije predstavnike novog vala britanskog electro-rock zvuka i čiji zvuk mnogi uspoređuju s The Killers, Daft Punk ili Justice, “Does It Offend You, Yeah?”, nastupit će na Fusion stageu na jedanaestom Exit festivalu.
“Does It Offend You, Yeah?” dolaze iz Readinga, a  svoj prvi album pod nazivom “You Have No Idea What You’re Getting Yourself Into” izdali su 2006. godine. Prvobitni sastav benda činili su James Rushent, Rob Bloomfield i Dan Coop, a od 2008. bendu se pridružuju gitarist Morgan Quaintance, a zatim i Chloe Duveaux i Matty Derham. “Does It Offend You, Yeah?” bili su deveti najslušaniji novi bend 2008. godine na stranici last.fm, a našli su se i na listi najbolje alternativne glazbe na iTunes u Americi. Bend je poznat po svojim žestokim nastupima uživo koji se često završavaju energičnim skakanjem po pozornici i razlupanim instrumentima.
Glavni vokal benda, James Rushent, bio je koproducent hitova “Invaders Must Die” i “Omen” grupe The Prodigy.