Browse By

Novi festival u Splitu – Split Beach Festival!

Split je domaćin novom glazbenom Split Beach Festivalu. U dva festivalska dana, 08. i 09. kolovoza splitska plaža Bačvice postat će središtem regionalne zabave. Američka DJ zvijezda Roger Sanchez i aktraktivna grupa La Fiesta prvi su potvrđeni izvođači novog festivala koji će u Dalmaciju i u kolovozu privući tisuće turista iz cijelog svijeta.
 
«Zahvaljujem svima koji su podržali festival u njegovoj prvoj sezoni. Obećajemo vrhunsku zabavu na jednoj od najpoznatijih plaža u Hrvatskoj a i šire!« – izjavio je ispred organizatora Tomislav Burazin.
 Grad Split i Splitsko – dalmatinska županija, nakon svjetski poznatog Ultra Europe festivala, prepoznali su Split Beach Festival kao jednu novu energiju i poticaj za obogaćivanje ponude vrhunskih glazbenih sadržaja. Split ovim novim festivalom postaje iznimno zanimljiv brojnim ljubiteljima elektronske glazbe iz cijelog svijeta i u kolovozu.
 «S obzirom na broj manifestacija koje se događaju na području županije, važno je prepoznati one najbitnije, a to Split Beach Festival zaista jest. Split se već etablira kao centar za kvalitetne manifestacije, a Bačvice kao tradcionalna plaža privlači turiste desetljećima, tako da je to jedan spoj tradicije i festivala moderne glazbe koja je idealna, dakle od izbora samih izvođača do izbora lokacije, Split Beach Festival je pun pogodak!»izjavio je direktor TZ Splitsko dalmatinske županije Joško Stela i dodao: «Ovaj će festival zasigurno generirarti veći broj dolazaka mladih ljudi u tom razdoblju ali i ponuditi dodatan sadržaj gostima koji su, te će povećati konkurentnost Splita i županije  
 Na predstavljanju novog splitskog festivala u hotelu Park ogranizatori su najavili bogat festivalski sadržaj koji uključuje vrhunsku produkciju, atraktivne glazbene goste te sportske sadržaje tijekom festivalskih dana. Posebna se pažnja posvećuje očuvanju same plaže pa su tako angažirane dodatne snage kako bi Bačvice blistale u svakom trenutku. U suradnji sa studentskim zborom grada Splita organizatori Split Beach Festivala splitskim studentima poklanjaju 500 ulaznica za festival.
«Ponosna sam na moj Split! Ovo je veliki festival koji će nam ponovno dovesti prekrasnu energiju koja vlada kada tisuće mladih gostiju dođu u naš grad. Zajedno s prijateljima sigurno ću plesati ovog ljeta na Bačvicama!« – izjavila je splitska modna dizajnerica Anamarija Asanović koja je na predstavljanju bila u društvu brata, nogometaša Antonia. Predstavljanjem festivala oduševili su se i tv voditeljica Mirna Maras, modni dizajner Juraj Zigman, tv urednik Ivica Đuzel, odbojkašica Vesna Jelić, splitski vaterpolisti Duje Jelovina i Marino Divković te mnogi drugi.
Ulaznice za festival prodaju se putem službene web stranice www.splitbeachfestival.com te www.ticketshop.hr po cijeni od 149 kuna za prvih 300 festivalskih ulaznica  i to od 12. lipnja 2014.
 
www.splitbeachfestival.com