Browse By

Moon & Rocks Festival 2011: Infected Mushroom po prvi puta u Hrvatskoj!


Ovoga ljeta 6.8. u sklopu Moon & rocks festivala po prvi puta u Hrvatsku dolaze Infected Mushroom, najpoznatiji izraelski psihodelični trance dvojac.  Megapopularni duo čine Amit Duvdevani i Erez Eisen koji na svakodnevnoj bazi stvaraju tvrdu fan bazu diljem svijeta svojom konstantnom evolucijom zvuka, poigravanjem različitim glazbenim žanrovima i vjerojatno najviše svojim uživanjem u stvaranju drugačije glazbe.
Osim glazbene izobrazbe i činjenice da su u glazbene vode obojica zakoračili sviranjem klavira u dobi od 6 i 8 godina, originalnost zvuka i stila te jaka rock primjesa jest ono što ih razlikuje od ostatka trance scene, zbog čega im mnogi tepaju nazivajući ih ˝jedinim istinskim megazvijezdama trance scene˝. Tajna njihova uspjeha možda leži u njihovom stavu, sami naglašavaju da su odavno odlučili da je za njih najbitnije da ih njihova glazba čini sretnima a za sve ostalo ih nije briga, cilj cijele njihove glazbene priče je uživati u onome što rade i maksimalno se zabaviti, a ako se fanovima sviđa priča postaje fenomenalna, a do sada je stvar i više nego funkcionirala.

Takvim pristupom glazbi inspiraciju pronalaze na različite načine pa je tako njihov album ˝Legend of the black Shawarma˝ nastao kao dnevnik hrane, pri čemu su neki od trackova dobili imena po njihovim omiljenim restoranima diljem svijeta. Tako je  ˝Poquito mas˝ njihov omiljeni meksički restoran u L.A.-u, a ˝Saeed˝ drag im humus restoran u Izraelu. Iako potpuno različiti, ekstrovertan, glasan i ćelav Duvdev te introvertan, samozatajan i dugokos Erez, savršeno se slažu privatno i poslovno. U šali se nazivaju bračnim parom, a možda baš zbog potpune karakterne i  fizičke suprotnosti savršen su dvojac za kreativne glazbene eksplozije kojima oduševljavaju svoje fanove preko jednog desetljeća.
Nesumnjivo je 6.8. na gradskom stadionu u Novalji posjetiteljima Moon & rocksa 2011 zagarantirana luda psihodelična zabava uz ovaj atipični trance duo.
Više informacija potražite na www.monnrocks.com.