Browse By

Monochrome – Pearl

Na tragu fenomenalnog hita Summit Josha Gabriela, Organized Nature donosi jedan novi singl za koji jamče da će žariti i paliti plesnim podijima u novoj, 2008. godini. Monochrome su momci iz Rumunjske koji su do Organized Naturea došli na nešto neobičniji način nego kako to obično biva na elektronskoj sceni, no to nimalo ne umanjuje kvalitetu njihovog uratka, naslova Pearl. Naprotiv. Ovog ljeta, 2007. godine, Gabriel & Dresden su bili jedni od sudaca finala globalnog Heineken Thirst Studio Global natjecanja, a pobjednici su bili upravo Monochrome koji su pobjedom zaradili jedan dan u studiju s Gabriel & Dresdenom. Tamo su momcima pustili još jedan svoj uradak u koji se svidio Joshu i Daveu, i sada ga imamo prilike slušati kao novo izdanje na njihovom Organized Natureu.
Pearl je jedna intenzivna minimal house skladba, čiju je kvalitetu među prvima prepoznao i Steve Lawler, koji ju je uvrstio na svoje mix kompilacije. Za sam Monochrome (kojeg čine Livio, Roby i George G iz Bukurešta) je to definitivno korak naprijed u njihovim, inače uspješnim, kompilacijama, kao i uspon na planinu svjetske slave.
Pearl je pjesma koja u svojem originalnom mixu uistinu može pokrenuti situaciju na plesnom podiju. Produkcija je jednostavno, u nedostatku opisne riječi na hrvatskom, “tight” – sve je na svojem mjestu, svi elementi su posloženi kako treba, sve dolazi u pravo vrijeme… Uistinu, vrlo dobra produkcija koja ponosno nastavlja filozofiju i kvalitetu Organized Naturea. Rumunjski momci su na release dodali i Dub Mix na koji gotovo da su primijenili teoriju općeg kaosa – sve je dosta brže, dinamičnije, življe i, ukoliko je to moguće, još nešto minimalnije. No ova verzija, upravo zbog svog tempa, zvuči kao nešto za peaktime, za vrhunac provoda, za eksploziju na podiju. Atmosfera je još više nastrojena prema clubberima, prema vrhunskom ugođaju i onom esencijalnom club feelingu.
Vjerujem da Dub u svijetu elektronske glazbe neće proći nezapaženo. Release su upotpunili i dovršili i sami šefovi labela, Gabriel & Dresden koji su se više držali formule korištene u originalu i dodali joj malo snažniji peak, a zanimljivo je i dodati da su se Josh i Dave koristili isključivo sampleovima iz originala kako bi napravili svoj remix. Pročitajte što Dave Dresden ima za reći o ovoj produkciji:
“We’re really excited about this release, from how it came about to the version we did. It’s just more proof that you never know where the next great tune is going to come from…and the reason why we do our label – to find new artists to work with. I think it’s a tip of the hat to the guys that we only used their sounds in our remix…. the mark of a great track!”
Zaključak:
Uistinu još jedno izdanje sa Organized Naturea koje nikako ne bi trebalo propustiti. Najmanje što možete učiniti je preslušati kratke clipove na webshopovima kada se ovo pojavi u njima, što je zakazano za 15. siječnja 2008. godine.


R.M.