Browse By

King Unique – Yohkoh

King Unique jedan su od najpoznatijih dvojaca na sceni elektronske glazbe u proteklih 10 godina. Legende Matthew Roberts i Matt Thomas vratili su se u uši slušatelja svojim najnovijim singlom Yohkoh, isproduciranim nakon producentske pauze od čak godinu dana, godinu dana koje su potrošili na svjetsku turneju kojom su promovirali svoj posljednji mix album, Electric. Prepuni iskustava s jednogodišnje turneje, momci su odlučili to sve pretočiti u svoj najnoviji uradak – Yohkoh.
Yohkoh. je možda i jedan od najboljih uradaka koje su momci napravili od početka svoje prebogate karijere. Barem tako misli Danny Howells koji je velik fan ove produkcije, a od samog početka odlično izvedenog breakdowna postaje mi jasno i zašto. Iz Yohkoh jednostavno pršti život. Ne onakav sretan i prenapuhan kakvog biste očekivali, već realan, emotivan, prepun snova… Ovo je nešto jako posebno, 365 dana odsustva iz studija pretočeno u glazbu, jedna priča koju ćete preslušavati beskrajno. 9.5/10.
Pitch & Hold remix. sve odvodi u nešto minimalnije vode, što nije ništa čudno, pošto je minimal posljednji krik mode u svijetu elektronske glazbe. Nisam baš prilično kompetentan govoriti o minimalu stoga ovom remixu ne mogu dati ni ocjenu niti objektivno misljenje. Šteta što nije zadržan barem djelomičan feeling originala koji bi skladbi dao nešto dublju dimenziju, no, što je, tu je :)
Kao dio drugog vinila ovdje je i remix Luke Dzierzeka., koji se također drži minimalnije strane elektronske glazbe. Za razliku od Pitch & Hold remixa, ovdje stvari izgledaju puno bolje i zanimljivije, sve je dobro posloženo i isproducirano prilično dobro.
Yohkoh ima impresivnu DJ podršku:.
Danny Howells: “Beautiful tune, one of the best you’ve done I think. Thank you!!”
Luke Fair: “It’s a monster”
Dave Seaman: “Love it!, it’s on my new mix comp.”
Nic Fanciulli: “Brilliant!”
Desyn Masiello: “Love it mate!”
Hernan Cattaneo: “Top stuff! Original is excellent and remixes are very good too! Will play them all”
Matthew Dekay: “Massive!”
John Digweed: “Played on Transitions already.”
Zaključak:
Meni osobno je originalna verzija totalni favorit, dok mi remixevi, kako i piše, nisu baš sjeli najbolje. Ocjenu ćete morati izvesti sami, dok vam za original jamčim da je vrhunske kvalitete.

R.M.