Browse By

In Progress – St. Petersburg EP

Nakon kraće blagdanske pauze, stvari se na Captured Music polako vraćaju u normalu. Tako su nam momci iz Švedske kao treće po redu izdanje na svojem digitalnom labelu predstavili jednog mladog ruskog trance producenta koji je već i prije ovog digitalnog EP-a s 5 pjesama polako privlačio pažnju na sebe. Radko Pavel Leonidovič, alias In Progress, za Captured Digital izdaje St. Petersburg EP.
Ovaj EP sastoji se od 5 pjesama, svaka je interpretirana na svoj način. To najbolje pokazuje Avalanche koja je još jedan apsolutni pogodak za Captured i dokaz da momci tamo zaista imaju profinjen sluh za nove producente. Iako je to klasični trance angažman, iako pjesma ne donosi ništa novo, iako ste u njoj već sve čuli, pjesma i dalje donosi određeni dašak originalnosti sa sobom, jednostavno je posložena na način kao i sve ostale generičke trance pjesme koje se pojavljuju svaki dan kao gljive poslije kiše, no opet se u njoj osjeti jedan mali dašak neobičnosti.
Pjesma podsjeća na neke ranije uratke s Discover labela i vjerujem da bi odlično odgovarala u jednom setu, npr., John O’Callaghana ili Sean Tyasa. Vrlo dobar uradak. Švicarski producentski dvojac Koris vs DJule držali su se svojeg klasičnog recepta, i to im ne možemo nikako zamjeriti jer čak i nakon više od godinu dana, recept apsolutno uspijeva. Dominantna baslinija ukomponirana sa perkusijama koje odaju originalnost je formula koja je uvijek uspijevala, a još kao šlag na sve to, Koris i DJule su u cijeli dojam pjesme uvukli djelić progresivnog zvuka koji atmosferu stavlja na jednu potpuno drugačiju razinu od originala.
Prilično “drugačiji” remix. A da sve može i dalje ostati u uplifting vodama pokazala nam je Omnia, čiji remix kao da nosi neku veću određenu količinu sjete i melankolije, što se kombinacijom određenih efekata s baslinijom pokazalo kao odličan izbor, jer ovako pjesma dodatno dobija na dubini i, mogu li to tako reći, ozbiljnosti. Ovo je mođda još i veći korak u nešto progresivnije vode, ovo zvuči kao da je iz seta Markusa Schulza i mogu ju tamo i zamisliti bez ikakvih problema.
S druge strane, u paketu od pet pjesama nalaze se i dvije remix varijante pjesme Crossover. Za jedan remix pobrinuo se mladi nadolazeći nizozemski producent John Huijbers, i moram priznati da je njegov remix nešto malo drugačiji od ostalih, no ipak ne uspijeva donijeti nešto novo, jer, koliko god da je aranžman neobičan za trance zvuk, koliko god da su elementi svježi u zvuku trancea – to smo sve već čuli negdje. Za pohvalu je, ipak, cjelokupni trud jer to, unatoč tome što se čini kao mali deja vu, je i dalje jedan jako kvalitetan remix. Cijelu priču dovršava šef – Mike Shiver. Pod imenima Catching Sun uvijek su se krili najmelodičniji Mikeovi remixevi, tako da to ni s ovom pjesmom nije ništa drugačije.
Ovdje se stvarno nema što reći, provjereni Mikeov zvuk sa nježnim synthovima izbor je za one najzagriženije ljubitelje trancea koji uživaju u kvalitetno dizajniranim melodijama i skladno komponiranim pjesmama.
Zaključak:
Nakon kratke blagdanske pauze, Captured je pokazao da ne spava i isporučio nam još jedno vrhunsko izdanje. Neke pjesme su možda blagi deja vu, no iskreno vjerujem da dobar trance danas bez toga možda i ne može. Ljubitelji trancea bi ovo trebali provjeriti i preslušati.
– St. Petersburg EP kreće u prodaju 21. siječnja u svim boljim internetskim MP3 shopovima.
In Progress – St Petersburg EP
1. Crossover (Mike Shiver’s Catching Sun)
2. Crossover (John Huijbers Remix)
3. Avalanche
4. Avalanche (Koris Vs DJule Mix)
5. Avalanche (Omnia Remix)
Linkovi:
http://www.captured.nu/
R.M.