Browse By

BKR – Stallone EP

BKR su brazilski dvojac Marcelo “The Pusher” i Leo Breanza iz Sao Paula. Njihovo treće izdanje na Advanced etiketi je nešto uistinu unikatno, namijenjeno ljudima koji vole onu luđu, agresivniju i manje rafiniranu stranu elektronske glazbe. Njihov najnoviji uradak, Stallone, je jedna apsolutna breakbeat životinja sa jednim jedinim ciljem – izazvati nered na flooru. Originalna verzija pjesme Stallone je prilično izravna i jednostavna – full-on breakbeat snaga kod koje nema okolišanja.
Masivni, energični beatovi, mračni, nabrijani riffovi i baslinija ekvivalentna podmukloj grmljavini recept su za totalno divlju i nepredvidljivu breaks zabavu. Uistinu skladba za one koji vole glazbu serviranu na luđi način. Stvari se minimalno mijenjaju sa Testosterone remix verzijom Chris Radiuma.
Osnova je ista – breakbeat, međutim, ova verzija nije toliko energična i sirova poput originala. Atmosfera je mračnija, feeling je nešto drugačiji, nije toliko testosteronski nastrojen koliko bi ime remixa reklo, ali moram priznati da u ovoj verziji varijacije gotovo ni nema. U usporedbi sa originalnom verzijom koja je potpuno silovita i uistinu energična, ovaj remix je – dosadan. Ne donosi ništa novo, nije ništa zanimljiviji od originala i nikako ga ne mogu zamisliti na plesnom podiju, osim ako je cilj uspavati ljude.
Nisam dočekao da prođe 3/4 pjesme i klikam tipku Next, a slijedeća varijacija koja me dočekala bila je Elektrabel remix. Napustili smo breakbeat vode, prešli u standardni 4×4 ritam iznimno visokog tempa. Nakon kraćeg uvoda, moram priznati da sam ugodno iznenađen. Perkusije me podsjećaju na one stare techno partye na koje nekad znao otići dok sam bio mlađi… Ovo je totalna tech peglaona, pravi dancefloor materijal. Vrlo solidan uradak, ne mogu mu naći nijednu veću zamjerku jer, a razliku od hormonske verzije, varijacije ima taman toliko da pjesma ne postane blago dosadna ili zamorna.
WJ Henze je čovjek koji je zaokružio ovo prilično raznoliko izdanje i apsolutno zaminimalio stvari. Ovo je as minimal as it gets – nekako se ne mogu oteti dojmu da uz sve što se danas pojavi na glazbenoj sceni mora doći i jedan minimal remix. A dobro, ako je takav trend, neka bude tako, ovom remixu vrlo vjerojatno će se radovati poklonici tog žanra.
– Ne znam je li minimal uopće žanr, isto kao što je sa progressiveom.
Zaključak:
Sve u svemu, činjenica je da je ovo jedno vrlo zaokruženo izdanje koje pokriva dosta ukusa. Originalna energetska bomba, fini tech remix Elektrabela, minimalizam WJ Henzea i nevjerojatna dosada Chris Radiuma. Moram reći da mi njegova brljotina nije sjela ni na sedmo slušanje, a kada sam shvatio da sam se uspio natjerati da njegov remix poslušam sedam puta, shvatio sam da nešto definitivno nije u redu sa mnom. 3/5 – više od toga ne može, unatoč tome što na izdanju postoje i dvije dobre verzije.
Stallone EP izlazi 11. veljače.
R.M.