Browse By

Carl Taylor – Auterform EP

Carl Taylor momak je iz Doncastera koji u slobodno vrijeme, koje mu preostane nakon onog što inače radi, izdaje produkcije. Izdao ih je već priličan broj na labelima poput Bugged Out, F-Comm, Dust Science, F1 te Advanced, na kojem izlazi i njegov posljednji, Auterform EP. Carl je inače remixirao i uratke Laurent Garniera, The Black Doga i Chris Cowieja. Što je donio u ovom techno paketu, ostalo je nama na slušanje.
Impaction traje nešto manje od 5 minuta, a moram reći da mi je iznimno drago što je tako. Koliko god se smatram tolerantnom osobom, posebno na području glazbe, ne mogu se oteti dojmu da je i ovih 4:47 previše. Gotovo 5 minuta jednog te istog uistinu uspije otupjeti čovjekova osjetila do te mjere da je sve počelo zvučati kao jedna velika nakupina buke. Međutim, u svoj toj patnji jedan mali djelić mojeg mozga (znači, gotovo cijeli mozak) uspio mi je prezentirati jednu moguću ideju uporabe ovog singla – ovo bi zvučalo iznimno dobro u kombinaciji sa 3 ili 4 gramofona, apsolutno!
Angel Rage je ipak nešto drugačije. I dalje je to apsolutni, koncentrirani techno, no ovo nije toliko naporno kao Impaction. Atmosfera je totalno mračna, rideovi su jako dobro posloženi i pjesmi daju kvalitetan techno karakter (žao mi je, ali ja robujem tom stereotipu da techno skladba mora imati ride cymbal). Na drugo slušanje pjesme sam ipak shvatio da je ovo stvarno jedna dobro posložena pjesma, a onda sam ponovno pročitao naslov pjesme i došao do jednog beskorisnog zaključka: ako ovako uistinu zvuče anđeli kad se naljute, onda je možda zaista bolje ne ljutiti ih.
Asura je pjesma koju bih najjednostavnije i najkraće opisao kad bih rekao – Mauro Picotto. Sjetio sam se odmah onih njegovih techno setova koje sam slušao pred nekoliko godina, njegovih Meganite uradaka, remixeva… Ovo je gotovo pa ista stvar, uvrnuti tech stil, ali taman negdje pred kraj pjesme sam se sjetio jedne male teorije. Ako sam se ja sjetio ovoga, da ovo zvuči poput Picotta – zašto se toga ne bi sjetio i netko pametniji koji će pomisliti isto? Koji će također zaključiti i kako nešto što zvuči poput Picotta nije Picotto, već njegova kopija?
Zašto onda odmah ne otići za originalom, umjesto zadovoljiti se s kopijom? Možda će pomisliti to, a možda je moje poznavanje elektronske glazbe uistinu mizerno. Skladba je dobro sastavljena, istina, čak mi se i sviđa. Ali ne mogu izbiti Picotta iz glave.
EP je solidan, tu nema sumnje. Impaction koja doživljava puni smisao kad ju se sluša u isto vrijeme s dvije druge pjesme ili iskoristi za 35 sekundi u mixu, Angel Rage koja je jedna sasvim solidna skladba, te Asura koja me nimalo ne podsjeća i ne asocira na Maura Picotta ni u kojem pogledu. Totalni sam laik za techno, no zvuk mi je OK.
– Auterform EP je službeno izašao 21. siječnja.

R.M.