Browse By

Lewie Day – Captain Haddock's Phrasebook EP

Nakon velikog uspjeha sa izdanjima Jim Riversa, Sam Balla i Paul Keeleya, ponajbolji australski label EQ Recordings otpočinje i ovu, 2008. godinu na snažan način. Izdanje koje će započeti novu invaziju EQ-a na svijet je EP domaćeg, australskog producenta Lewie Daya. Ne znam zašto se zove tako kako se zove (vidi naslov članka), ali ime zvuči vrlo zanimljivo, kao i sam EP! The Blistering Barnacle je jedno intenzivno duboko putovanje kroz samu srž deep housea. EQ je uistinu imao nekih kvalitetnih izdanja prošle godine, ali ovaj EP ne zaostaje za njima ni najmanje!
The Blistering Barnacle ima onaj neopipljivi element koji leprša oko slušatelja u zraku, tu je, ali ga se ne može vidjeti – samo osjetiti nekim šestim čulom. Ova skladba je inteligentna – zaista je “pametna” u svakom smislu, jednostavno se u njoj ne nalazi ništa što smeta, što je suvišno, što nije na svojem mjestu… Činjenicu da Lewie nije imao nikakvog straha za eksperimentiranje svakim elementom skladbe, ponajviše ritmom, cijenim možda i najviše. Ovo je uistinu vrhunski uradak sa epski dobrim breakdownom. Apsolutno podržavam.
S druge strane EPa nalazi se The Thousandth Typhoon koji stvari odnosi u nešto drugačijem smjetu. 808 groove dominira pjesmom od samog početka razvoja stvari, basliniju čine kratke i oštre tonske dionice, i upravo tom svojom kratkoćom i oštrinom pridonose kreiranju odlične atmosfere u pjesmi. Kompletan ugođaj u pjesmi je jednostavno fenomenalan, uopće me ne čudi činjenica da ovaj EP podržavaju ljudi kao što su Hernan Cattaneo i Anthony Pappa, kako u svojim mixevima, tako i u svojim radio emisijama.
Zaključak:
Captain Haddock’s Phrasebook EP je nešto vanserijski dobro. EQ uistinu zna što valja, pa svim ljubiteljima housea preporučujem da barem preslušaju skladbe s ovog EPa. Cijeli EP izlazi negdje u veljači, a dotad će ovdje stajati ocjena – 3.5 / 5.
R.M.