Browse By

Moby i MTV sviraju za klimu

Ako ste propustili Mobyja na nedavnim ljetnim festivalima, za svirku ovog svestranog glazbenika nije kasno. MTV i Moby najavili su glazbeni okršaj s klimatskim promjenama – piše Net.hr.

Idućeg mjeseca Moby kreće na turneju, ali ne bilo kakvu, već ekološki osvještenu. I dok se prisjećamo nostalgičnog pokušaja oživljavanja Live Aida kroz Live Earth 2007., Moby i MTV uz podršku Europske komisije razradili su cijelu kampanju pod nazivom “Play to stop – Europe for climate”.
moby
“Događaji poput ovog su od vitalne važnosti jer su mladi ljudi izuzetno važna grupa za vršenje pritiska. Klimatske promjene će se najviše odraziti na njima, stoga su njihovi glasovi najvažniji.”, rekao je Stavros Dimas, povjerenik Europske komisije za okoliš.
Moby će 20. kolovoza nastupiti u Stockholmu, nakon čega slijede koncerti u Budimpešti i Kopenhagenu uz podršku i nekih drugih glazbenih imena. Kampanja osvještavanja trajat će 6 mjeseci, a osim koncerata koji će se pozicionirati uz lokacije s faktorima većih klimatskih promjena, u planu su i TV spotovi, webcastovi i online igrice na temu.
Podsjetimo, cilj Europske unije jest smanjiti emisije stakleničkih plinova i potrošnju energije za 20% kroz provođenje politike energetske efikasnosti.