Browse By

Mika te mnogi drugi izvođači na Sziget festivalu

 Mika, jedan od najtalentiranijih i najzabavnijih umjetnika suvremene pop scene.  Obožavatelji će imati priliku doživjeti i dinamičan nastup koji donosi Nero, te mnoge druge. Ovogodišnji tjedan neprestane zabave biti će održan između 05. i 12. kolovoza, u već dobro poznatoj Budimpešti.
Već spomenuti Biffy Clyro nastupati će na glavnoj pozornici. Posljednjih godina, Biffy Clyro je prepoznat od strane medija te je zbog svojih uvijek popunjenih koncertnih dvorana zaslužio nagradu za najbolji live band 2011 – NME Awards.
U siječnju su predstavili svoj novi album ”Opposites”, koji je kao i prethodna tri zauzeo visoko mjesto na britanskoj top ljestvici.
Michael Holbrook Penniman, svijetu poznatiji kao Mika, smatra se jednim od najtalentiranijih pop umjetnika današnjice. Osim što će publiku zabaviti svojim starim klasicima, predstaviti će i najnovije hitove sa svog posljednjeg albuma ”The Origin Of Love”.
Nero live, dinamični duo koji su oživjeli dvojica britanskih glazbenika i producenata Daniel Stephens i Joe Ray, zajedno sa Alanom Watson, će tonovima dubstepa, drum’n’bassa i electro-housa zasigurno publici pružiti nezaboravan provod svojim performansom na Szigetovoj Arena pozornici.
Poslijepodnevni program svojim jedinstvenim zvukom uljepšat će Regina Spektor, anti-folk pjevačica iz New Yorka. Zbog svoje mašte bez premca, njene pjesme su mješavina naizgled nespojivih žanrova; jazza, folka, punka, rocka, te hip-hopa, što ju čini jedinstvenom umjetnicom.
Njemački Booka Shade podići će atmosferu Arena pozornice svojih techno-pop tonovima. Na glazbenom tržištu se nalaze već 25 godina, i nesumnjivo je da će i ove godine učiniti sve što treba da svoj performans učine upečatljivim!
Od ostalih imena obavezno je navesti alternativce The Joy Formidable, londonskog DJ-a Erol Alkana, kanadskog glazbenika Felix Cartala, nizozemske folk-rock umjetnike Blaudzun, te njihove sunarodnjake Monophonu.
Osim glavne pozornice, i A38 pozornica donosi nova imena! Jedno od njih je i Natasha Khan, poznatija kao Bat for Lashes. Pjevačica i kantautorica jedinstvenog glasa izdala je tri studijska albuma od kojih su dva(”Fur and Gold” i ”Two Suns”) 2009. godine bila nominirana za Mercury Prize.
Na Sziget Festival se vraćaju i uvijek popularni pankeri Flogging Molly, kojima će se pridružiti i britanskiThe Cribs!
Britanska electro-pop diva, Little Boots, čiji drugi album ”Nocturnes” izlazi ovog svibnja, također je potvrdila svoju nazočnost na Sziget Festivalu, a isti će svojim dolaskom uljepšati i francuski DJ i producent Gesaffelstein.
Dub FX, poznati ulični izvođač koji je svoju popularnost stekao preko raznih video portala i blogova još je jedno od mnogih imena na Sziget Festivalu.
Line-upu A38 pozornice će se pridružiti i francuski dOP, njemački rock band Donots, funk i classic country izvođač iz New Orleansa Hoffmaestro, danski Rangleklods live, te nizozemski talentirani rock bend Daily Bread.