Browse By

Burek w. Juju&Jordash u petak u Sirupu

„Bilo bi izvrsno da radimo nešto s Juju&Jordashom“, poželjeli su vlasnici etikete Burek music neposredno nakon izlaska albuma ‘Techno Primitivism’ osebujnog izraelskog dvojca s amsterdamskom adresom. LP koji je očarao kritiku (Pitchfork, Spin, RA…) i ljubitelje elektronske glazbe dodatno dobiva na težini nakon što se nastup ovih glazbenika s jazz zaleđem čuje i pogleda uživo. Pojačan mnogobrojnim analognim mašinama, sintisajzerima i akustičnim instrumentima, svaki izlazak Juju&Jordasha pred publiku postaje glazbeno i klupsko iskustvo za pamćenje.
Zahvaljujući kvaliteti kojoj glazbena etiketa Burek neprestano teži, želja suosnivača Mislava i Pytzeka uskoro postaje stvarnost. Juju&Jordash sudjeluju u nastanku petog po redu Burekovog izdanja sjajnim remixom Snuff Crew-ove stvari ‘Missing you (All the time)’. Sada je vrijeme da autori jednog od najzapaženijih LP-a 2012. godine napokon posjete Hrvatsku – u sklopu drugog po redu Burek partyja nastupit će 12. travnja u  zagrebačkom klubu Sirup.
Suradnja Gala Anera (Juju) i Jordana Czamanskog (Jordash) traje već devet godina, a obilježena je nizom izdanja te suradnjama na filmskim i multimedijalnim projektima. Juju&Jordasha teško je precizno svrstati u određenu žanrovsku ladicu, pošto je njihova glazba kombinacija techna, post-rocka i free jazza. Na izraelski duo utjecali su, između ostalih, Ryuichi Sakamoto, Thelonius Monk, Kraftwerk i Cabaret Voltaire, stoga je njihov live nastup svojevrsna lektira svakog aktivnijeg sudionika na sceni, svih osoba spremnih na novitete i eksperimente.
Hrvatski label Burek također ne prestaje nizati uspjehe na inozemnom tržištu, a kvalitetu istog polako počinje prepoznavati i domaća publika. Uz glazbenu etiketu, koja je zainteresirala glazbene ‘diggere’ prvim Kinkovim ‘Jako/Lekko’ izdanjem 2011. godine, Burek je ujedno i booking agencija koja na svojem rosteru drži neka od ponajboljih imena house produkcije. Toby Tobias, Brennan Green, Chris Duckenfield, Chicago Damn i Humandrone samo su neka od tih imena, pojačana izvrsnim hrvatskim glazbenicima Ilijom Rudmanom i Homeboy-em.
Dok se Pytzek i Mislav uz svoje goste s glazbene etikete spremaju za predstavljanje na ljetnim glazbenim festivalima poput Lighthousea i Dimensionsa, atmosferu zagrijavaju tulumom uz Juju&Jordasha već ovog petka u Sirupu. Pridružite se ‘forward thinking’ večeri kakvih definitivno nedostaje u zagrebačkoj klupskoj ponudi. Cijena ulaznice za Burek w. Juju&Jordash događanje iznosi 60 kuna na vratima Sirupa.
12.04.2013.
Burek w. Juju&Jordash
Sirup, Zagreb

Juju&Jordash (live)
DJ Mislav
Pytzek
Ulaz: 60 kuna