Browse By

Megazvijezda elektronike DJ Axwell stiže u Aquarius!

Bivši član Swedish House Mafije, koji je surađivao s Madonnom, Kylie, Rihannom, Adele, Usherom i Coldplayom, najavio je senzacionalnu svirku na Zrću 
DJ Axwell, zvijezda švedske elektronske glazbe i vodeća figura bivšeg tria Swedish House Mafia ovoga će ljeta svirati u klubu Aquarius na senzacionalnoj plaži Zrće, popularno nazvanoj hrvatska Ibiza. Apsoultni div današnje moderne glazbe, DJ / producent i vrhunski izdavač najavio je eksplozivnu svirku prepunu iznenađenja. Axwell je kao miljenik hrvatske publike poznat po senzacionalnim zabavama, a što ćemo od vrsnog znalca dubokih house ritmova čuti ove godine,  doznat ćete 22.7.2013. u Aquarisu na Zrću!
Axwell, koji je zauzeo 12. mjesto na listi 100 najboljih Dj-eva na svijetu magazina Top DJ, a remiksirao je i Ushera i Madonnu, u posljednje tri godine čak je četiri puta nominiran za nagradu Grammy. Švedski DJ može se podičiti i suradnjama s Rihannom, Adele ili Kylie Minogue, a prije dvije godine ispunio je svoj životni san te konačno surađivao s Chris Martinom na pjesmi Coldplaya „Every Tear Drop Is A Waterfall“ , koja je prerasla u veliku klupsku himnu.
Swedish House Mafia, najuspješniji DJ kolektiv svih vremena, objavio je svoj odlazak sa scene prije godinu dana, a u ožujku ove godine odsvirali su i svoju posljednju, povijesnu gažu na Miamiju Ultra Music Festivalu. “Došli smo, partijali smo i uživali smo”, napisao je trio u oproštajnom priopćenju na svojoj internetskoj stranici.
Nakon što su 2011. godine nastupili s Usherom na dodjeli American Music Awards, Swedish House Mafia postali su prvi elektronski bend u povijesti koji je rasprodao legendarni Madison Square Garden u New Yorku. Ulaznice su planule u manje od deset minuta, a „švedski mafijaši“ održali su jedan od najboljih partyja te godine.
Megazvijezda, koja se proslavila svirajući po najluđim svjetskim party destinacijama, zna u kojem smjeru nastavlja nakon razlaza benda. “Još kao član Swedish House Mafije, uvijek sam svirao naše pjesme, ali i po malo dodavao ono što je na mojoj etiketi, radio sam onu vrstu glazbe koja mi se sviđa. “Nisam potpuno promijenio svoj stil, ali ponekad volim ići malo dublje.”, kazao je nedavno u jednom intervjuu.
U posljednje tri godine, Axwell je četiri puta nominiran za nagradu Grammy, prva nominacija je stigla za njegov remix ‘Sweet Disposition’ Temper Trapa u suradnji s Dirty South, zatim za najbolji dance singl za ‘Save The World’, objavljen u sklopu SHM-a. U 2012, Axwellov remix “In My Mind” Ivana Gougha i Feenixpawla feat. Georgi Kay  bio je nominiran za 55. nagradu Grammy,  a nominaciju je zaradio i za Don’t You Worry Child“,  posljednji singl koji je grupa objavila prije svog raspada.
Zajedno sa SHM-om Axwell je imao trogodišnje rezidencijalno gostovanje u Pachi na Ibizi, koje je doživjelo svoj legendarni status na otoku, te potom okončalo.
Inače, Axwellov label Axtone nastavlja objavljivati različite autore koji pokazuju njegov interes u različitim glazbenim pravcima.  Axtone i inače iza sebe ima značajnu godinu, s obzirom  na Grammy nominaciju za  ‘’In My Mind’, no izdavačka kuća pojačala je svoje snage objavivši neke od eminetnih glazbenika kao što su Hard Rock Sofa, Dimitri Vegas, Like Mike i Thomas Gold, koji su uspješno osvojili Beatport ljestvice.