Browse By

Matt Samuels – French Air/Numbers & Figures

O radovima Matt Samuelsa imali smo vam prilike pisati prije nekog vremena kada smo za vas recenzirali fenomenalni Dreamstealer EP. Matt uskoro izdaje novo izdanje na svojem Innovate Recordings, a promo primjerak stigao je i u naše ruke. Jedanaesto po redu izdanje predstavlja nam dva singla, koliko vezana žanrom, toliko i različita zvukom, te svaki za sebe predstavlja izlet u svijet zvukova. French Air se odmah po samom startu nametnuo kao moj favorit. Ugodni ljetni feeling dodatno je začinjen baslinijom koju prati jedan synth, te sve to skupa pjesmi daje svojevrsnu dinamiku – koliko god je to moguće za nešto sporiju skladbu.
Matt je definitivno izoštrio svoj osjećaj za synthove, jer su oni u ovoj pjesmi odlični! Breakdown je posložen od ponešto gated (izrezuckanih) synthova, ali čak i kad sav ovaj suhoparni tekst maknete u stranu, od pjesme ostaje fenomenalan easygoing feeling i oduševljenje ugodnim zvukom i suptilnim elementima produkcije koji postaju uočljivi tek nakon nekoliko slušanja. Top produkcija, 9/10!
Numbers & Figures od početka pokazuje zašto je tu – ples, ples i samo ples! Perkusije popraćene baslinijom dijelom sličnoj iz prethodne pjesme uz jedan sync daju nešto mračniji doživljaj pjesme i atmosferom više odgovaraju plesnom podiju na kojemu se tek nešto počelo zakuhavati! Ovo je skladba koja bi u potpunosti odgovarala setovima, primjerice, Gabriel & Dresdena, jer već kao da vidim Josha Gabriela kako mahnito luduje nad pjesmom! Iako možda zvukovima i aranžmanom nije nešto posebno, svojom atmosferom i melodijama zasigurno jest. Jako dobra pjesma, 8.5/10.
Zaključak:
Matt Samuels je na najboljem mogućem putu da postane jedan od vodećih producenata ne samo u svojoj Velikoj Britaniji, nego i u cijelom svijetu. Unikatne, svježe produkcije se definitivno ističu u moru nemaštovitih i generičnih uradaka. Sveukupnom izdanju ide ocjena 9/10 jer je Matt pokrio obje strane glazbenog spektra s ova dva uratka. Preporučamo!
R.M.