Browse By

Astraglide – On & On

Brija Dot Comu već otprije poznat Tony Thomas pod svojim novim aliasom donosi nešto sasvim novo. Iako je već pod imenima Matt Hoyson, Jak Jaxon i Soundscape izdavao različite uratke iz domene deep i soulful housea, s projektom Astraglide on odlazi u smjeru housea kojeg najviše voli. Nakon meni ne baš toliko dobrog Heavy Duty EPa, Tony Thomas donosi nešto sasvim drugačije i pokazuje koliko je zapravo raznovrstan u kreiranju glazbe. Kakav je to house, pročitajte u nastavku recenzije ovog EPa s dvije pjesme i dvije dodatne verzije.
On & On je nepogrešivo vođena perkusijama u startu, a nakon kratkog vremena otkrivamo kakav je to house kakvog Tony Thomas ponajviše voli. Ova pjesma kao da je puna ljubavi, sa vrlo lijepim vokalnim dionicama i stringovima, dubokom baslinijom, naznakama gitare i padovima karakterističnima za vrste housea proistekle iz deep housea. Gotovo balearski ritam sa instrumentima karakterističnima za latino glazbu vodi nas kroz pjesmu i njen kompletan izričaj do samog kraja i stavlja točku na i na odličnu pjesmu! Raznovrsna, zabavna, iznimno ugodna i gotovo ljubavnički nježna pjesma – samo su neki epiteti koji mogu opisati ovu pjesmu. 10 minuta perfekcije.
Just Cruizin’ nastavlja se odličnim ritmom i baslinijom na On & On, zadržavajući se u sferi dubljeg house zvuka. Dok slušam ovu pjesmu koja uistinu odaje dojam iz naslova (kao da cruizam kroz npr. Miami) jednostavno se ne mogu otrgnuti dojmu pod kojim me ostavio Tony Thomas. U prošloj recenziji prljavi i devastirajući electro house, ovdje jedan laidback pristup, ugodan, na trenutke i tako nježan… Just Cruizin’ je kvalitetom u rangu On & On, definitivno odličan dodatak cijelom izdanju i odaje istinski dojam sreće i uživanja, cruisinga po suncu…
Treća po redu je varijacija na temu pjesme On & On imenovana Beats Mix. U praksi, ovo je više svojevrstan DJ tool nego punopravna pjesma, jer se radi o pjesmi On & On gdje je zadržan samo ritam s perkusijama (beats). Isto vrijedi i za On & On (Percapella) gdje su zadržane perkusije bez ritma, no prisutni su i neki vokalni segmenti. Ove dvije verzije su sasvim dovoljne da se složi nekakav remix ili iskoriste kao tool za mixing.
Zaključak:
Nakon meni ne baš toliko dobrog Heavy Duty EPa, Tony Thomas donosi nešto sasvim drugačije i pokazuje koliko je zapravo raznovrstan u kreiranju glazbe. House koji u nekim svojim dijelovima graniči s ambientalom i soulom očarat će sve ljubitelje dubljeg house zvuka. Cijelo izdanje zajedno s DJ toolovima je dobro posloženo, dok je meni glavna zvijezda cijelog izdanja ipak Just Cruizin’ zbog tog cruising feelinga. Jako dobar release!
R.M.