Browse By

Christian Smith & John Selway – Transit Time EP

Christian Smith i John Selway dvojac je koji se zacementirao u legende techno, pa čak i elektronske glazbe općenito. Momci za 2007. godinu najavljuju svoj novi album, Lightning Strike, o kojem smo već pisali na Brija Dot Com portalu. Album će se pojaviti u trgovinama na CDu, dvostrukom vinilu, te poslije na ograničenom trostrukom vinil izdanju. Najavni singl albuma je Transit Time kojeg recenziramo za vas. Ako cijeli album bude kao ovaj EP…bit će to i više nego odličan album!
Dakle, Transit Time je nešto izravno ciljano za plesne podije. Mislim da neću puno pogriješiti ako kažem da je ovo klasični Smith & Selway techno (bit će vam kasnije jasno zašto). Ovo je techno sa ogromnim buildupom i nečijim propuštenim letom (fraza “i missed my flight” ponavlja se kroz pjesmu), dojam u pjesmi je iznimno klubski, pjesma je cijela orijentirana samo da napravi nered i rusvaj na flooru. Klasa – a ništa manje od Smith & Selwaya ne možemo ni očekivati. 8/10.
Remix za odličnu Transit Time napravio je Dubfire, a o njegovom remixu Max Graham kaže slijedeće: “The Dubfire Remix is one of those tracks that totally stands out in a set. Dubfire has found his new sound and it rocks, with huge kicks and sounds that build to utter madness. This is an absolute monster!” Moram se složiti s Maxom u potpunosti! Ovaj remix totalno je čudovište koje kao da bi moglo pojesti floor, klub, ljude na flooru i pola grada! Build je monstruozan, nešto što će i najzadrtije ne-plesače navesti na pokret, neće biti toga ni svjesni, a već će se kretati u ubitačno snažnom ritmu pjesme! Fenomenalan remix, nema ni trunke sumnje o tome. 9/10.
Coming Storm je skladba godine u kategoriji najbolji opisni naslov! Odmah u startu ova više Smith nego Smith & Selway produkcija kroz zvučnike pušta nekoliko udara grmljavine, ritam je nenormalno hektičan i prati vas u stopu! Dok sam slušao ovu pjesmu osjećao sam kao da jurim 200 km/h, a iza mene ogroman tornado koji me nezaustavljivo progoni i ruši sve pred sobom samo kako bi me uhvatio i progutao… Pjesma koja apsolutno diže adrenalin, i osjećaj je strašno dobar! 6 i pol minuta totalnog hektičnog ludila, nevjerojatno! 9/10!
Zaključak:
Ovaj EP je jednostavno zakon! Taman koliko nam treba da osjetimo malo okusa albuma Smith & Selwaya, uz odličan remix Dubfirea i ludilo od pjesme, Coming Storm! Ako cijeli album bude kao ovaj EP…bit će to i više nego odličan album!
R.M.