Browse By

Deep Flexion – Emotions Of The Night

Josh Gabriel i Dave Dresden za svoj su Organized Nature label potpisali singl koji bi, barem po početnim reakcijama, mogao postati jedan od ponajvećih hitova ljeta 2007. godine. Prelijepa Emotions Of The Night koji izvodi Deep Flexion stigla nam je na preslušavanje, a što i kakva je pjesma, pročitajte u nastavku teksta. Inače, zanimljiv podatak je da se iza imena Deep Flexion krije belgijska legenda Mike Dierickx, poznat i kao M.I.K.E., Push, Solar Factor…
Dub Mix je nevjerojatan. Totalna melankolija koju upotpunjuje predivna melodija i neki neobičan osjećaj koju pjesma izaziva… Na trenutke tako tužna, ali tako lijepa melodija – definitivni dokaz da je M.I.K.E. majstor glazbe, kakva god ona bila! Mike je ovdje posložio toliko suptilnih elemenata da ih ne primjećujete dok pjesmu ne poslušate nekoliko puta, a pjesma je tako dobra da ćete to sigurno činiti unedogled! Vrlo vrijedan dodatak za Organized Nature, 9/10!
Trent Cantrelle napravio je remix kojeg vole Sander Kleinenberg, koji ga često zavrti, i Pete Tong koji će ga uvrstiti na svoju nadolazeću Pure Pacha kompilaciju. Trent je na svom remixu zadržao onaj melankolični feeling iz originalne verzije, a svemu je dodao neznatno brži ritam i nove perkusije, pa je pjesma malo više pribjegla house žanru. Naravno, nova je i duboka i čvrsta baslinija koja se odlično nadopunjuje s ostalim elementima skladbe. Top remix, 8.5/10, a dobija malo nižu ocjenu od dub verzije jer se promjenom tempa i nekih elemenata maaaalo izgubilo na feelingu.
Zi Abre je napravio remix koji se možda i najviše ističe, jer bježi prema nekim minimalnijim vodama. No, iznenađenje je to što je Zi u breakdownu koristio originalnu melodiju, koja savršeno pristaje njegovom minimalnijem ritmu! Mračni feeling i melankolija savršeno se poklapaju u ovom remixu, totalno odlično složeno. Atmosfera se u pjesmi zadržava do samog kraja od njenog uvođenja, što je apsolutni plus. 9/10.
Zaključak:
Organized Nature i M.I.K.E. su napravili odličan posao s ovim izdanjem u kojem će svatko naći nešto za sebe, bilo to u mračnom i osjećajnom Dub mixu, malo energije u plesnijem Trent Cantrelle mixu ili totalni mrak u Zi Abre remixu. Apsolutno zakon izdanje!
R.M.