Browse By

Andy Moor

Andy Moor, pravim imenom Andy Beardmore, je bio talentirano dijete. Toliko talentirano da je već sa 5 godina svirao pjesme na klaviru koje je podsvjesno već poznavao. Sa 7 godina komponirao je glazbu toliko kompleksnu da je prošao GCSE ispite (koje inače pišu 16-godišnjaci!!!). Njegovi učitelji bili su fascinirani njegovim napretkom te su ga upisali na višu glazbenu školu. Do 10. godine života odlično je svirao šest (6!) instrumenata. Da je Andy rođen kao glazbenik, svi su znali već tada.
Prateći razne stilove glazbe u 90-ima, kroz napredak house glazbe, Andy je znao što želi raditi, no tada još nije znao kako budući da je klasična glazba bila jedini glazbeni smjer u kojem se znao izraziti. Proveo je mnogo noći ispred kluba Shelly’s slušajući tu “novu glazbu” kako su ju svi zvali. Uspio je nabaviti nekoliko snimki takve glazbe te je počeo slagati svoju, upravo u tom stilu na svojoj jeftinoj Yamaha klavijaturi. Frustriran nedostupnošću tehnologije, nastavio je svirati u klasičnom orkestru čekajući da dođe do višeg stupnja školovanja kako bi se dočepao digitalne tehnologije. Kako do toga nije došlo, Andy je sa 16 godina balansirao između škole i neplaćenog rada u studiju iz kojeg je izašlo mnogo top 10 hitova. Rad u tom studiju je bio neprocjenjiv za njega. Skupljajući novac zarađen DJ-anjem (kojim se bavio od 13. godine!), Andy je postepeno nadogradio svoju opremu i počeo producirati elektronsku glazbu.
U početku je bio zaposlen radom na tuđim glazbenim ostvarenjima te nije imao vremena raditi na svojim produkcijama. Tad je, jednog dana, prošao kroz kofer Micka Parksa (jedne trećine Tilt-a)…kasnije tog dana otišao je u studio i rođena je produkcija Violent City, izdana na Baroque Records!
Glazba Andya Moora vrlo je specifična. Njegova sposobnost miješanja žanrova dovela ga je do izražaja i u record box-ove mnogih DJeva, kao što su recimo Sasha i John Digweed koji vrte njegove melodičnije produkcije do Tiesta ili Paula Oakenfolda koji rado puste neke energičnije zvukove.
Andy Moor producira pod nekoliko imena. Prvo, tu je njegov solo alias Andy Moor pod kojim je isproducirao neke fenomenalne remixeve (Ridgwalkers feat El – Find) do njegovih vlastitih radova kao što je fenomenalna Halcyon (izdana na Armadi). Osim solo rada, Andy je i vrijedan član triju istaknutih grupa. U duetu Leama & Moor, zajedno s britanskim producentom Leamom remixirao je neke od najvećih svjetskih glazbenih zvijezda, kao što su Avril Lavigne, Paul Oakenfold, Matt Darey, Tiesto, Orbital, Radiohead, Above & Beyond…a trenutno je prezaposlen na izdavanju vrlo očekivanog prvog Leama & Moor albuma već unaprijed dogovorenog za izdavanje na Lost Language!
Drugi duet u kojem je Andyev zvuk vrlo prepoznatljiv je Whiteroom u kojem surađuje s još jednim nadarenim producentom i DJem, Adam Whiteom. Ovdje se mogu naći nešto čvršći zvukovi, a u uho posebno ulazi Someday koju je trenutni broj 1 na DJ Magovoj top ljestvici Paul Van Dyk često vrtio do iznemoglosti! Debi single imena (pazi foru) Whiteroom proglašen je najboljom trance produkcijom 2004. godine na Trance Awards!
U tada još duet Tilt Andy ulazi kao treći član baš prije pripreme albuma Explorer. Njegov debi u triu Tilt, The World Doesn’t Know očarao je publiku i DJeve diljem cijelog svijeta, te gotovo da ne postoji ljubitelj elektronske glazbe koji nije barem čuo za tu pjesmu. Legendarni Tilt dobio je gotovo neprocjenjivog člana…
Osim produkcije, Andy Moor je i cijenjen DJ koji možda i nije klasičan DJ kakvog bi svi očekivali, već čovjek koji jednostavno pušta zvukove da se razviju jedan prema drugome i kombinira različite ritmove i žanrove, što se može čuti kako u produkcijama, tako i u setovima.
Diskografija
Andy Moor – Violent City(Baroque Records)
Andy Moor – Passenger(Baroque Records)
Bill Hamel pres. Innate and Andy Moor – Barotek(Sunkissed Records)
Leama – Melodica (Co production)(Baroque Records)
Dub Disorder – Tensile(Tune Inn Records)
Andy Moor pres : Sworn – Dark Ammendments(Method Records)
Lewis and Moor – Byte(Instrinsic Records)
Leama – Requim for a Dream (Co production)(Perfecto)
Andy Moor – Crazy Lady e.p. 2×12″
12″ No.1 – No More, 12″ No.2 – Athena(Baroque Records)
Midnorth vs Austin Leeds – Soul workout (Baroque Records TBR)
Indigo – Division(EQ Records)
Sworn – You Will Feel(Vinyl Vice)
Whiteroom – The White Room(Liquid Asset / Sound Piercing)
Mick Wilson vs Andy Moor – Control Me(Pangea)
Odessi – Over Again feat Maria Nayloe(Primal Beats)
Odessi – Beyond the sound feat Maria Naylor(Primal Beats)
Leama and Moor – Shades of Blue/Red/Yellow(Primal Beats)
Tilt – The world doesn’t know (Lost Language)
Tilt – 12(Lost Language)
Tilt – Goodbye(Lost Language)
Tilt – Tokyo Breaks(Lost Language)
Tilt – Venus in Transit(Lost Language)
Tilt – Electronic Poledancer(Lost Language)
Tilt – Explorer(Lost Language)
Tilt – AntiValentine(Lost Language)
Tilt – New Day(Lost Language)
Tilt – Crescendo(Lost Language)
Tilt – If this is Love(Lost Language)
Tilt – Rising Sun Feat: Maria Naylor(Lost Language)
Leama and Moor – Angle series -Complex Synth Problems/Fact of the Matter(Lost Language)
Whiteroom – Someday(Woom Recordings)
Leama and Moor – Distance Between Us(White TBR)
Andy Moor – Halycon(Armada)