Browse By

Martina Topley-Bird uz Massive Attack u Zagrebu!

edp3508-001-MF
Popularna britanska trip-hop pjevačica Martina Topley-Bird posebna je gošća turneje Massive Attacka u sklopu koje će se zahvaljujući Beck’speriencu 6. studenog održati koncert u zagrebačkom Domu sportova. Muza koja je dugi niz godina inspirirala bivšeg člana Massive Attacka i „zločestog dečka“ trip hopa Trickya, po prvi puta surađuje s legendarnim Massive Attackovcima. Uz suradnju na novom albumu Massive Attacka, koji još uvijek čeka naslov, Martina Topley-Bird glavna je gošća turneje gdje će nastupiti kao predgrupa ali i kao glavni vokal ovom britanskom dvojcu.
Popularna britanska trip-hop pjevačica Martina Topley-Bird posebna je gošća turneje Massive Attacka u sklopu koje će se zahvaljujući Beck’speriencu 6. studenog održati koncert u zagrebačkom Domu sportova.
Muza koja je dugi niz godina inspirirala bivšeg člana Massive Attacka i „zločestog dečka“ trip hopa Trickya, po prvi puta surađuje s legendarnim Massive Attackovcima. Uz suradnju na novom albumu Massive Attacka, koji još uvijek čeka naslov, Martina Topley-Bird glavna je gošća turneje gdje će nastupiti kao predgrupa ali i kao glavni vokal ovom britanskom dvojcu.
Martina je karijeru počela kao prateći vokal trip hop pioniru Trickyu na njegovom debitantskom albumu ‘Maxinquaye’ , a suradnju su nastavili i na njegova sljedeća tri albuma.
U solo glazbene vode krenula je 2003., nakon profesionalnog i privatnog razlaza sa Trickyem. Svoj debitantski album ‘Quixotic’ izdala je iste godine, a singl s tog albuma ‘Sandpaper Kisses’ osvojio je sve ljubitelje tripoidnog popa. Sljedeće godine izdaje reizdanje ‘Quixotica’ s nekim preinakama pa mu daje i novo ime, ‘Anything’. Prošle godine izašao je i njezin drugi solo album The Blue God, kojeg će predstaviti na zagrebačkom koncertu Massive Attacka.
Koncert Massive Attacka posljednji je ovogodišnji Beck’sperience koncert i predstavlja pravu koncertnu poslasticu uz specifičan i nezaboravni audio vizualni doživljaj. Massive Attack je domaću publiku oduševio koncertom prije šest godina, a njihov Beck’sperience nastup 6. studenog u Domu Sportova dolazi u trenutku kada će novi album biti svježe lansiran.
Beck’sperience Massive Attack koncert u suradnji s Lupa promotion kruna je bogatih glazbenih događanja u 2009. godini, a za sljedeću godinu Beck’sperience već tradicionalno priprema niz iznenađenja za sve ljubitelje dobrog zvuka.