Browse By

Marshall Jefferson u Aquariusu!

Ove subote, 9. svibnja program “Delirious” u zagrebačkom klubu Aquarius s ponosom ugošćuje oca house glazbe, jedinstvenog DJa koji je doslovno definirao house i plesnu glazbu kakvu danas poznajemo – Marshalla Jeffersona. Kako god čudan bio put elektronske glazbe do danas, možemo biti sigurni da je Marshall Jefferson uveliko utjecao na njega. Cijena ulaznice na blagajni kluba iznosi 50 kuna do ponoći, te 60 kuna kasnije.
Marshall Jefferson je 1986. po prvi puta upotrijebio glasovir na platinastoj ploči “Move your body”, koja je postala himna house glazbe. Godinu dana kasnije, scena je bila prisiljena reagirati na drugi važan projekt: Marshallov prvi produkcijski acid house rad “Acid Trax”.
mjefferson
Otac house glazbe u Zagrebu – Marshall Jefferson
Jefferson je producirao i prvu house ploču radeći s vokalima i lansirajući uspješne karijere Kim Mazzelle i Ce Ce Rogers, a sve te rane pjesme preteča su onome što danas zovemo deep house, garage i techno. Uvijek je želio da njegova glazba zvuči drugačije i da ne bude DJ svrstan u određeni stil. Najimpresivnije kod njega jest da je u stanju stvarati klasičnu glazbu što ga izdvaja od gomile drugih. Daleko je ispred najrazličitijih producenata house glazbe, a do danas je stvorio više od stotinu licenciranih samplova. Njegovo gostovanje u Zagrebu je velika čast za sve nas.
O Marshallu su ispisane stotine stranica i idol je generacijama DJa i producenata, te se s razlogom naziva “ocem house glazbe”.