Browse By

Mara Soundsystem

Od 1997. godine Barry Gilbey i Sarah Whittaker-Gilbey produciraju kao Mara sa zvukom koji privlači DJe i entuzijaste plesne glazbe diljem svijeta. Potporu njihove produkcije dobili su od mnogobrojnih DJa, pa tako John Digweed, Kasey Taylor, Jimmy Van M, Sasha, u počecima uveliko pomažu Mari da se probiju na house pozornicu.
Ime: Mara Soundsystem (Sarah Whittaker – Gilbey i Barry Gilbey)
Datum rođenja: /
Zemlja: Velika Britanija
Žanr: Progressive
Izdavačka kuća: Choo Choo Records
Web stranica: http://www.choochoo-records.com/ i http://www.barrygilbey.com/
Od tadašnjeg dana, zvuk im iz godine u godinu dosiže sve višu i višu razinu. Uradak ‘Desanitize’ na Acecate etiketi postaje nu school breakbeat himna, a remixevi Freefalla, Chakre i Marka Shimmona postaju dancefloor killeri house klubova. Produkcija poput ‘One’, ‘Coming Down’ i ‘Fall from Grace’ pojavljuje im se na nekoliko izdanih CDa (ubrojimo tu nekoliko Global Underground kompilacija) i bivaju svirane na nekoliko radio emisija. U zadnjih nekoliko godina nema progressive house DJa koji ne posjeduje bar jednu Marinu ploču.
Vlasnici su Choo Choo i Beat Industries etiketa na kojima su izdali ne mali broj svojih uradaka te prvi i jedini umjetnički album ‘If you only knew’ preko svoje glavne izdavačke uzdanice Choo Choo. Osim Live nastupa u kojem dolazi do izražaja Barryeva tehnika i Sarin vokal, Barry Gilbey promovira Maru i preko svojih DJ nastupa te najčešæe prezentira groovy house-breaks-techy-progressive stil , kao i Choo Choo i Beat Industries izdanja preko kojih su svoju diskografiju obogatili Chris Cargo, Inkfish, Rennie Pilgrem, Anthony Pappa, Cass te neizostavni Barryevi projekti: Fingerfist Inc., Gilbey & Jarrod, Gilbey & Pappa.
U svojoj karijeri Barry Gilbey iznjedrio je nekoliko zasebnih projekata s poprilično rasnom i miješanom produkcijom. U progressive house korijenima: 3 Monkeys, Bush People (s dvojcem iz Lexicon Avenuea: Mark Armstrong & Scott Bradford), ne začuðuje niti pokoja hard trance izdanja u Hyperion projektu; te projekti s Jarrodom, Pappom u breaks i progressive trance verzijama. Eklektičnost je ono što krasi Barrya od svojih početaka.