Browse By

Mike Foyle

Priča je počela kada su malenog 5-ogodišnjeg Mike Foylea roditelji upoznali s njegovim prvim instrumentom – violinom – koju svira i dan danas. Postalo je jasno već tada da je Mike izniman glazbeni talent! Pridružio se u nekoliko lokalnih orkestara i pružena mu je čast da bude voditelj svakog od njih.
Nešto kasnije u životu Mikea je počela zanimati elektronska strana glazbe. U tom dijelu glazbenog obrazovanja nije bio pretjerano inspiriran bilo kime s tadašnje scene, ali eksperimentirao je samostalno i razvijao vlastiti stil. Nakon nekog vremena, prijatelj ga je upoznao sa tranceom i trance scenom, i otada Mike je “ovisnik”. Učio je glazbenu tehnologiju, što je pogurnulo njegovu produkciju na višu razinu, i kada je završio kurs, producirao je glazbu na profersionalnoj razini. Trenutno studira na studiju glazbenog u zvučnog dizajna na sveučilištu Demontfort, Leicester, UK.
Ono što njegovi slušatelji vole na njemu jest njegova raznolikost i entuzijazam u produkciji. Nije ga strah eksperimentiranja, rijetko kada njegove produkcije zvuče slično. Potkovan poznavanjem klasične glazbe, Mike kombinira klasična znanja sa modernom i kompleksnom glazbenom tehnologijom.
Prvo izdanje, Space Guitar je prepoznao jedan od definitivno 5 najboljih trance DJeva, Markus Schulz, koji je to izdanje potpisao za Electronic Elements, njegov vlastiti imprint na Arminovom labelu Armada. Otada, Space Guitar je dobio podršku gotovo svih većih DJeva trance scene, kao što su sam Markus Schulz, Armin van Buuren, Agnelli and Nelson, Kyau vs Albert, Blank & Jones, Ben Lost te Perry O’Neil. Space Guitar se nalazi i na kompilacijama “Trance Republic mixed by Agnelli & Nelson”, Arminovom “A State Of Trance 2005”, Schulzovom “Miami 2005″… Isti label je odmah preuzeo i nastavak – For Your Eyes Only koji je potpisan kao EP sa 2 nova miksa Space Guitar.
Otada, Mike je izdao 5 novih izdanja, uključujući Love Theme Dusk (suradnja sa Signalrunners), Luana (suradnja sa Filo & Peri), Shipwrecked koju je preuzeo Matt Darey za njegov vlastiti label, te čak pozvao i njega da radi s njim, kako bi razvili Mikeove producentske i DJ sposobnosti.
Osim vlastitih radova, Mike dosta i remixira, tako da je produkcijski vrlo poznat i omiljen u glazbenim krugovima. Upravo mu je produkcijski uspjeh lansirao DJ karijeru u visine, tako da Mike danas nastupa s najvećim imenima trance scene. Nastupao je na mnogo live radio show-ova po cijelom svijetu, te je rankiran među 100 najboljih DJeva u UK. Nakon pobjede na DJ natjecanju početkom 2005., Mike je dobio poziv da nastupi u Turnmillsu u Londonu, uz Goldenscan i Corderoy.
Corderoy su bili impresionirani njegovim nastupom, te su ga pozvali u svoju emisiju na DI.FM, te ga zamolili da remixira 2 njihove produkcije. Nakon te emisije, Mike je pozvan da postane resident na progressive kanalu DI.FM radija.
Treba li uopće spominjati budućnost?
Izdanja:
Mike Foyle – Shipwrecked (Original Chillout Mix, JOC vs Foyle Club Mix)
Mike Foyle presents Statica vs Signalrunners – Space Theme Dusk (Mike’s Mashup Mix)
Mike Foyle vs Signalrunners – Love Theme Dusk (Mike Foyle, Signalrunners & Airbase Mixes)
Filo & Peri vs Mike Foyle – Luana (+ Remixes)