Browse By

Maceo Plex u Tvornici kulture

Nakon što je izazov burn studiosa za posao residenta na Ibizi prihvatilo preko 100 kandidata iz Hrvatske, organizator najvećeg europskog DJ natjecanja najavljuje još jednu novost. U sklopu Mix Off eventa u zagrebačkoj Tvornici kulture  27. travnja ove godine zajedno s domaćim finalistima svirat će i jedan od najtraženijih DJ-a današnjice – Maceo Plex. Plex je izabran za ambasadora projekta te će se zajedno s Fatboy Slimom, Joeom Goddardom, Solomunom i Steveom Lawlerom naći u ulozi predavača na intenzivnom bootcampu na Ibizi, na koji će krajem svibnja otputovati i naš odabrani predstavnik.
Mix Off  će započeti odmjeravanjem snaga pet hrvatskih finalista burn studios residency natječaja pod budnim okom tročlanog domaćeg žirija predvođenog E-Baseom, nakon čega posjetitelje Tvornice kulture očekuje i Plexov DJ set. Radi se o jednoj od najsnažnijih figura elektronske produkcije današnjice i glazbeniku koji još od 2003. godine aktivno djeluje na sceni, zbog čega je mnogima otprije poznat pod imenom Materik. Uz pomoć svoja dva glazbena identiteta lako manevrira žanrovima kojima je podjednako i potpuno posvećen: deep house Maceu i dark tech-house Maetriku. Iz rodnog je Dallasa, nezadovoljan razvojem tamošnje scene, preselio u Španjolsku koja ga je dodatno inspirirala za istraživanje glazbe i transformaciju u Plexa kakvog poznajemo danas.
Zanimanje šire publike za njegov izričaj ne staje od 2010. godine, kada mu na Crosstown Rebelsu izlazi singl „Vibe your love“ s uključenim funk remiksom Zeva iz Wolf & Lamba. Isti label godinu dana kasnije predstavlja i Plexov album „Life Index“, svojevrsnu kroniku umjetnikove groove/funk transformacije koja šalje nedvosmislenu poruku: noć s Maceom Plexom bit će galaktičkih proporcija.
Ulaznice za događanje uskoro će se naći u pretprodaji po cijeni od 50 kuna, dok će na dan eventa iznositi 70 kuna uz popust od 20 kuna za sve koji pribave promotivni burn studios residency flyer na nekoj od niza gradskih lokacija. Imena hrvatskih finalista koji će se tu večer naći uz bok Plexu i pokušati izboriti direktan plasman u finale najrelevantnijeg europskog DJ natjecanja bit će poznata sredinom travnja.
27.04.2013.
Tvornica kulture Zagreb / veliki pogon

burn studios residency Mix Off w. Maceo Plex
Mix Off natjecanje odabranih hrvatskih finalista
Maceo Plex DJ set
E-Base wrapup
Ulaz: 50kn / 70kn
Detalji na: www.facebook.com/burnenergy