Browse By

Ladytron – Napokon u Zagrebu!


Liverpoolski new wave bend Ladytron, nazvan po pjesmi benda Roxy Music, nakon dugog iščekivanja napokon će nastupiti pred zagrebačkom publikom te sigurno privući velik broj posjetitelja. Nastup će se održati u klubu Aquarius, 05.05.
Prepoznatljivi po glazbenoj mješavini – od new wavea preko popa do punka i elektronike – Ladytron su jedan od originalnijih sastava ovog milenija.
Proslavili su se s hitom “Playgirl”, a iza sebe imaju četri studijska albuma “604”, “Light & Magic”, “Witching Hour” i “Velocifero” koji je u samo dva tjedna ušao među 40 najslušanijih albuma u Velikoj Britaniji.
Globalnu popularnost im je priskrbio hit “Destroy Everything You Touch” sa trećeg albuma “Witching Hour” izdanog 2005 godine, a imaju rasprodane turneje diljem svijeta. “Gdje god bi nastupali publika je bila sve veća i veća, to nam je dalo osjećaj da je sve u nasim rukama i da smo na tragu nečeg posebnog” izjavljuje Wu.
Kako bi došao do originalnog zvuka, uz neizbježne gitare bend koristi i analogne sintisajzere, klavijature i ritam mašine, što je utjecalo na cijeli niz glazbenika koji su im se javili za ‘pomoć’ oko remiksiranja i produkcije – Dave Gahan, Placebo, Nine Inch Nails, Goldfrapp, Bloc Party, Gang of Four, Blondie…
Koncert Ladytron će se održati 05.05. u klubu Aquarius. Ulaznice u pretprodaji po cijeni od 150 kn možete nabaviti od srijede na svim prodajnim mjestima u sustavu Eventim www.eventim.hr