Browse By

Fisto & The Architect u Hemingwayu


FRENCH ME PARTY naziv je glazbenog programa kojim zagrebački Hemingway bar želi dati svoj obol danima Frankofonije koji se ovaj mjesec obilježavaju diljem Hrvatske. Fisto & The Architect, DJ Rea, V-Global Crew, Racontage, DJ Joe 2 Shine, kanadski hitovi, najbolje od hip hop, funka, drum ‘n’ bassa i housea samo su dio onoga što se ove subote na Tuškancu sprema.
U suradnji s Veleposlanstvom Kanade Hemingway Bar Zagreb odlučio je na glazbeni način obilježiti dane frankofonije i približiti posjetiteljima glazbu koja je potekla iz područja frankofonih država. Uz ‘all inclusive party’, promo cocktail večeri FRANKOFONI COCKTAIL i pravi kanadski ginger ale (pivo od đumbira) protrest će Vas jedna od vodećih figura francuskog rap-a, Fisto &The Architect svojim novim albumom te hip hop i funk skladbama uključujući muziku kanadskih bendova (Les 2 Tom, Movezerbe, Accrophone…). Francuskim gostima poznavanje repertoara pokazat će DJ Rea koja svoj veseli i mash-up DJ set namjerava započeti mješanom francuskom muzikom (Negresses Vertes, Claude Francois, Brigitte Bardot, Philippe Katerine…) te muzikom s drugih područja Frankofonih država (Axelle Red, Stromae – Belgium, Stephane Eicher – Switzerland). Grupa mladih izvođača V – Global Crew zadužena je za promociju afro glazbe koja je usko vezana za francuski hip-hop, a Racontage (DJ Kyril) i DJ Joe 2 Shine za izvedbu elektronske plesne glazbe koja vuče korijene iz francuskih gradova.
Frankofonija je inače međunarodna organizacija koju čini 56 zemalja članica i 19 zemalja promatrača koje koriste francuski kao nacionalni jezik, službeni jezik, jezik međunarodne komunikacije i kao radni jezik.
Poznato je da Francuzi vole dobru hranu i dobro piće, vole ljubiti i zavoditi, vole razgovarati i diskutirati. Ova večer stoga je namijenjena onima koji žele sve to spojiti, onima koji vole istraživati i onima koji ponekad žele biti stranci u vlastitom gradu. FRENCH ME PARTY ili večer frankofonih DJ-a otvara vrata u 22h u subotu 12.03. u Hemingway baru na Tuškancu. Ulaz je slobodan.