Browse By

Exit Festival 2011: Deadmau5, Digitalism, Steve Aoki, Kalkbrenner na Dance Areni


Posjetitelji Exitovih društvenih mreža mogu odahnuti. Barem onaj dio koji već tjednima zahtijeva dolazak Deadmau5a! Uz njega, Dance Arenu posjetit će i njemački dance punk duo Digitalism, kao i poznati DJ-i, Steve Aoki i Paul Kalkbrenner.
Deadmau5 je glazbeni fenomen iz Toronta, čija autorska glazba, progresivni electro i dance hitovi, kao i neobični kostim gigantske mišje glave s kojim nastupa, omogućuju mu da se za kratko vrijeme popne na sam vrh svjetske klupske scene. U roku od samo nekoliko godina od relativno nepoznatog izvođača postigao je ogroman glazbeni i komercijalni uspjeh. Prvi hit iz 2006. Faxing Berlin pratio je vrlo uspješni Ghosts N Stuff, da bi s američkim producentom Kaskadeom napravio izuzetno uspješan singl I Remember koji je prodan u više od 120.000 primjeraka. Do danas je objavio pet studijskih albuma, od kojih posljednji pod imenom 4×4=12 u prosincu 2010. godine, promovirajući singlove Animal Rights i Sofi Needs a Ladder. Pored Kaskadea, tijekom svoje karijere surađivao je s izvođačima kao što su MC Flipside, Rob Swire iz Penduluma, Skrillex i Steve Duda. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada, između ostalog i tri Juno nagrade, a 2009. nominiran je i za Grammyja.

Njemački dance punk duo Digitalism dolazi nam na Exit sa svojim live nastupom. Tvorci singlova Idealistic, Zdarlight, Jupiter Room i Pogo i remiksa izvođača kao što su The Presets, The Futureheads, Daft Punk, Tiga, Klaxons, The White Stripes, Depeche Mode i Cut Copy, prošle su godine u studenom objavili novi singl Blitz koji opisuju kao “eksploziju sintisajzera” uz pomoć koje će ovi “elektronski astronauti” svoju svemirsku odiseju približiti Zemlji.
Jedan od najpoznatijih losanđeleskih DJ-a Steve Aoki je electro house izvođač, producent i osnivač etikete Dim Mak Records. Zaslužan je za slavu izvođača kao što su Bloc Party, The Kills, Klaxons, The Gossip, a poznat je i po svojim remiksima Michaela Jacksona, The Killersa, Lenny Kravitza, Weezera, Tige, Chris Cornella i mnogih drugih. Okušava se i u dizajniranju, krčeći sebi put do slave i u svijetu mode. Svi elementi su tu za ludu zabavu na visokoj razini.
Producent, DJ i glumac iz Berlina, Paul Kalkbrenner, prvobitno je bio glazbeni teoretičar i trubač, a kasnije se odlučio za karijeru u elektronskoj glazbi. 2008. godine komponirao je soundtrack njemačkog filma Berlin Calling u kojem je tumačio glavnu ulogu. Tema filma Sky And Sand postigla je značajan uspjeh na europskim top listama. Nakon desetljeća suradnje s kućom BPitch Control, odlučio je sam dalje graditi karijeru i 2010. godine završio live turneju u 12 gradova, koju su pratili fenomenalni nastupi na ljetnim festivalima. Exit Dance Arena 2011. je zato savršeno mjesto za njega.
Uz navedene izvođače, do sada su na Exit Dance Areni potvrđeni i Joris Voorn, Joachim Garraud, Fedde Le Grand, Tiga, James Zabiela, Carl Craig, DJ Sneak, Marco Carola, Gramophonedzie, i tiNi. Kao i svakog ljeta, festivalska Dance Arena će tijekom četiri dana biti mjesto najbolje elektronske zabave!
Cijena ulaznice za 4 dana je 550 kn, a kampa 185 kn.
ULAZNICE
Službena prodajna mjesta Exita su sljedeća:
Dallas Music Shop, Masarykova 6, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
V.O.O.D.O.O. Underground, Jagode Truhelke 3, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Antuninska 2, Dubrovnik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj
CD Shop Centar, Fontička 3, Pula