Browse By

Labinmusic Festival 2011.


Labinmusic festival ulazi u svoju treću godinu, jači i bolji no ikad. Nakon dva vrlo uspješna izdanja festivala na kojima smo ugostili neka od najvećih imena hrvatske glazbene scene (Rundek Cargo Trio, Urban, TBF, Hladno Pivo, Marijan Ban, Gustavi, Pips Chips & Videoclips, Nola) ove godine festival ugošćuje i velika imena svjetske glazbene scene.
Labinmusic festival ove je godine okrenut elektronskoj glazbi, u kojoj ćemo ugostiti dva imena sa TOP 20 liste svjetskih dj-a. To su američki dj i producent Steve Porter i kanađanin Luke Fair. Dozu ekskluzivnosti ovog nastupa daje činjenica da oboje nisu nastupali u Hrvatskoj više od tri godine, te da je nastup na Labinmusic festivalu i jedina prilika za sve ljubitelje house glazbe u Hrvatskoj, da ih vide u živo ove godine.

Steve Porter

Steve Porter je na čelu buduće generacije umjetnika elektronske glazbe, čiji široki talent obuhvaća neponovljiv DJ stil, međunarodne gaže, i visoko kvalitetnu produkciju izdanu na vlastitoj uspješnoj PH Recordings etiketi. Njegov jedinstveni spoj energetske plesne glazbe uključuje različite stilove stopljene u eklektičan mix funky house ritmova, neobičnih preokreta i tech zvukova začinjene vlastitim re-editima i mixevima. Njegova se vlastita etiketa “PH Recordings” fokusira na predstavljanje novih umjetnika iz Boston kolektiva, druge globalne produkcije u usponu te njegove vlastite produkcije. Njegov najnoviji “Control” EP je izašao na Beatportu i predstavlja drugo vlastito long-play izdanje.

Luke Fair

Jedan od najprizemnijih umjetnika koje možete upoznati danas, nije klišej reći da je Luke-u bitna samo glazba. Nikada egocentrik, nit se držao visoko, Luke je rađe odabrao da glazba definira njegovu karijeru. Time je on potiho postao globalni junak odanih fanova, te DJ-a i producenata koji žude za dušom i energijom zvuka koji Luke Fair pruža.
Držeći se klasičnih house korijena, Luke je uvijek ostao vjeran svom stilu groovy house-a, te techno i progressive electro zvuku. On i dalje provodi bezbroj sati prilagođavajući glazbu sebi i zauvijek će biti dj koji zarađuje pozornost na plesnom podiju kroz fokus i predanost za dj pultom, i izvan. Na svom putu do naslovnog statusa, Luke je zaradio simpatije Sasha-e, John Digweeda i Deep Disha, dok nastupima širom svijeta stječe potporu za svoje legendarne napore. Alternativna scena nestrpljivo čeka sljedeći Luke Fair-ov uradak, znajući da će biti izrađen posebnom pažnjom i preciznošću.
Uz spomenuti dvojac, na glavnoj večeri nastupa jedan od najboljih hrvatskih dj-a Mark Ash, te vrlo kvalitetne domaće snage Andrej&Dropi i Nin-o-Rex.
Glavna večer Labinmusic festivala, 18. lipnja, ponovo će se održati na open air pozornici u starom dijelu Labina, jer je osim glazbe, ona ključni činbenik atraktivnosti samog festivala zbog pogleda na more i Labin.
Ulazi se otvaraju u 21.30 h.