Browse By

Kultni Kraftwerk na T-Mobile INmusic festivalu!

Najavljen je i prvi izvođač ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala – najutjecajnija svjetska elektronska grupa – Kraftwerk. Posebna novost je da se ove godine uvodi još jedan open-air stage, Tuborg Metal Stage, koji će se posvetiti žešćem zvuku. Na festivalu će nastupiti više od 40 stranih i domaćih izvođača, a održat će se 24. i 25. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži.
Ulaznice su u prodaji od 09.02. u T-centrima u Hrvatskoj, a za studente je kreiran poseban popust!
Kraftwerk
kraftwerk
Njemački pioniri elektronske glazbe, Kraftwerk, nastupit će na ovogodišnjem T-Mobile INmusic festivalu. Kao predvodnici eksperimentalne scene, Kraftwerk (njem. elektrana) ostvaruju snažan utjecaj na brojne glazbenike i smjerove te postaju jedna od najutjecajnijih i najvažnijih elektronskih grupa na svijetu. Tijekom svog četrdesetogodišnjeg djelovanja izdaju deset uspješnih studijskih te nekoliko kompilacijskih i jedan live-album.
Ovu kultnu njemačku skupinu osnovali su 1970. godine u Düsseldorfu dvojica studenata muzičke akademije, Ralf Hütter i Florian Schneider-Esleben. U početku, pod nazivom Organisation, dvojac objavljuje album „Tone Float” i nastupa na mnogim koncertima izvodeći glazbu, koju su mnogi nazivali avangardnom. Osnovavši Kraftwerk, započinju rad na debitantskom albumu inovativnog zvuka „Kraftwerk I”, već tada nagovještavajući revoluciju u suvremenoj glazbi. Nakon nekog vremena Kraftwerk počinje djelovati kao kvartet, inovira pop glazbu i stvara legendarni imidž te postaje najznačajniji kolektiv elektronske glazbe.
Ne postoji gotovo niti jedan njemački bend koji se toliko često navodi kao izvor inspiracije za mnogobrojne glazbenike. Zbog presudnog utjecaja na elektronsku scenu i primjenjivost elektronike u glazbi smatraju se bendom bez kojeg danas ne bi bilo glazbe u ovakvom obliku kakva jest.
Kraftwerk mašinerija pokrenut će se na T- Mobile INmusic festivalu na glavnom stageu. Uz karakterističan zvuk i neobične projekcije na visokim ekranima, Kraftwerk će ponuditi publici pravi audiovizualan spektakl. Po noći.
Diskografija / Albumi:
1970. Kraftwerk I
1971. Kraftwerk II
1973. Ralf & Florian
1974. Autobahn
1975. Radioaktivität
1977. Trans Europa Express
1978. Die Mensch- Maschine
1981. Computerwelt
1986. Electric Cafe
1991. The Mix
1993. Tour de France Soundtracks
2005. Minimum-Maximum