Browse By

Junior Jack

Junior Jack, pravog imena Vito Lucente zarazio se house glazbom u ranim 90-ima kada počinje objavljivati pod raznim pseudonimima: Kaf’e (Can you see it), Hugh K (Shine on) i Mr. Jack (Only house music). U isto vrijeme lansirao je svoj osobni label pod nazivom Noisetraxx za koji su Dj-i i producenti kao Roger Sanchez, Mouse T, Erick Morillo i Robi Rivera doprinjeli svojim vještinama remiksiranja.
Njegova prva uspješnica pod imenom Junior Jack je singl My Feeling izdan od izdavačke kuće PIAS 2000g. kada ulazi u nacionalne ljestvice Europe, Amerike, Australije… To je bilo i prvi puta da je ovaj producent koji inače živi u Belgiji dosegao vrhunce europskih glazbenih ljestvica. No, pravo je dokazivanje da tamo i pripada dokazao i svojim sljedećim izdanjem, klasikom Thrill me koji je izdao u veljači 2002.g. i napravio veliki uspjeh na plesnim podijima cijelog svijeta.
Iako je ovim hitom postigao veliki komercijalni uspjeh stalno dokazuje kako je svoju vjernost underground house zvuku. Sa hitom Thrill me također je etablirao prepoznatljiv zvuk neodoljivog ritma koji je postao jedan od Junior Jack-ov zaštitni znak. Bio je to veliki hit koji su Dj-i cijelog svijeta odmah prihvatili i napravili od njega «himnu» svjetskih plesnih podija.
Potražnja za Vitom kao Dj-om je porasla pa se on udružuje sa Dj Kid Creem-om te par dobiva izuzetno popularnu rezidenciju u poznatom londonskom klubu «Ministry of Sound», a uskoro i izdaju album «In the house» za DEFECTED izdavačku kuću. Ime Junior Jack postaje slavno na plesnoj sceni pa stižu zamolbe za remix-ove glazbenika poput: Bob Sinclair, Moby, seala, M.J.Blige, B.Spears, Duran Duran…
Početkom 2003.g. izdaje singl «Make love» koji postaje broj jedan na UK singls chart dok na europskom dance chart zadržava se nevjerojatnih šest tjedana a skladba se prodaje u 700 000 primjeraka.
Esamba, zarazni latino klupski hit izdao je u ljeti 2003.g. koji postaje himna ljeta 2003.g. proglašena od Dj magazina, a duet J.J&Dj Kid Creme dobivaju nagradu za «The best new comer Dj’s».
Singl Da Hype Dj elita prihvatila je prigrlila je kao i hit Esamba prije nego što je pjesma doživjela regularno diskografsko izdanje, nekoliko mjeseci nakon Q magazin proglasio ju je Top 3 glazbene skladbe ikad.
Na svom debitanskom albumu «Trusted» okupio je najveće hitove, te album pokazuje njegovu glazbenu otvorenost prema različitim žanrovima, od latina (samba) pa sve do jazzy soul-a, te elktra, funka i disca (Stupid disco).
Svoj položaj za predvodnika europske glazbene plesne scene dokazuje osvajanjem 2 nagrade na natjecanju «The House Music Awards» gdje osvaja The best album i The best artist of the year.