Browse By

Prezentacijski party Transponder Records u prostorijama Muzeja Peek&Poke

Predstavljanje najnovijeg izdanja glazbene etikete Transponder Records pod nazivom ‘Transponder compilation vol.2‘ bit će održano u subotu, 6. prosinca, u prostorijama riječkog Muzeja Peek&Poke, u Ulici Ivana Grahovca 2 i to s početkom u 20 sati.
Nakon zapažene kompilacije “Moje Tvoje Naše” iz 2007., izabranih demo snimki mahom riječkih autora predstavljenih u suradnji sa glazbenom emisijom Priključak (Radio Rijeka, 2000.-2007.) i udrugom Drugo More, Transponder Records se vraća sa svojim drugim izdanjem!
Propagiranje elektronske glazbe, fuzije i istraživanja koja se temelje na elektronskoj glazbi ili su s njom u bliskom dodiru, njenih podžanrova i podvrsta, od glazbe za plesanje, kako se najčešće u javnosti percipira, do glazbe za slušanje, kako je mnogo rjeđe etiketiraju i doživljavaju, samonametnuta je i slatka zadaća Transponder Recordsa.
Drugim riječima, cilj nam je skrenuti pozornost na cijelu jednu malu vojsku agilnih sobnih producenata koji u gradu slavne rokerske povijesti proizvode ništa manje kvalitetnu glazbu, a nisu uvijek počašćeni okom medija ili pažnjom javnosti.
“Transponder 02” je druga u nizu takvih kompilacija i ovaj put se bazira na manje autora, no pritom im pridaje više pažnje. Tako svaki od autora zastupljenih na ovom disku ima najmanje dvije skladbe za demonstraciju svog glazbenog arsenala. Reduciranjem broja autora htjeli smo zadržati glazbenu homogenost i svojevrstan albumski štih, odnosno cjelovitost glazbene priče.
Ovo je elektronika made in Rijeka kroz transponderovsku prizmu, a opet na tragu svjetskih zbivanja. Od transžanrovskih mini-himni E.P.P. Franchise-a (poznati riječki bubnar i producent Nevio Rugaš sa dugogodišnjim stažom u Kvadrat Nodnollu i Quasarru), preko IDM-ovskih dragulja Modus M-a i Noteinea (prvi javni istup Mersada Muminovića), “glazbe za namještaj” Flathill Airlinesa (poznati riječki Svidovac Enver Krivac), do Arexxovih spojeva plesnih trenutaka i pravog elektroničarskog ambijenta (Ivo Vičić, dugogodišnji dj i voditelj emisije “Art of Mixing” na Radio Rijeci), kompilacija “Transponder 02” je autohtoni presjek lokalne scene. Ili barem jedno od viđenja.
Sve što vam je potrebno za uživanje u Transponderovoj “dvojci” je glasan hi-fi. Ljubav na prvo slušanje je zagarantirana!
Dođite i uživajte u izvansvjetovnom ambijentu jedinstvenog riječkog muzeja starih kompjutera, glazbi s kompilacije, DJ setovima Flathill Airlinesa i DJ Arexxa, live actovima E.P.P. Franchise i Noteinea, te druženju s riječkom elektronskom glazbom.