Browse By

Barbara Tucker

Ona je kompozitor, promotor klubova i izvanredna zabavljačica! “Jednom, u intervalu trajanja glazbenog stila pojavi se izvanredan umjetnik koji osvoji cijelo razdoblje. U plesnoj glazbi to je Barbara Tucker – zabavljačica, kompozitor, koreografkinja, plesačica i pjevačica.”
Svjetski poznata i vodeća diva dance glazbe puno je više od vokalne izvođačice – ona živi kako bi duh ljubavi prenosila s pozornice na plesni podij. Jaka u uvjerenju o snazi pozornice, ona nastupa sa svoje propovjedaonice, pjevajući poruku svakodnevnih ljudi, svakodnevne ljubavi.
Kad Barbara jednom blagoslovi pozornicu, zasigurno ćete biti dirnuti i osjetiti ushit dok vas njena inspirativna poruka pokreće. Napredna tehnologija koja je uključena u njene nastupe koji idu uživo, Barbari omogućuje osjetiti duh publike te ona nikad ne ponavlja isti nastup. Dok drugi pamte svaku improvizaciju, Barbara voli dodavati nove zvukove koji dodaju uzbuđenje nastupu.
Kao suosnivačica „Underground Network“ – najtrajnijeg noćnog kluba u povijesti New Yorka – Barbara već godinama predstavlja moć i snagu njujorške scene. Svo njezino marljivo umrežavanje zbližilo je scenu housea diljem svijeta. Ona neprestano promovira „Underground Network“ organizirajući turneje i bukirajući/dovodeći umjetnike iz Tokija i Afrike u Chicago i London. Kao solo umjetnica stalno putuje svijetom, od Rusije do Švedske te Afrike. Organizirala je i „Berlin Dance Award & MTV-jeve tulume diljem svijeta. I to je tek početak.
Barbara je nastupala uz i/ili snimala prateće vokale za „Pet Shop Boyse“, Davea Stewarda, „Deee-lite“, Wyclef Jeana, Georgea Clintona i Reel to Reel. Također je slagala koreografiju i/ili plesala za Shannon, „C&C Music Factory“, Jay Williams, Sabel, „BWP“, Johnny O, Jovann, Butch Quick, „Soul System“ i „Too Nice“.
Barbara je isto tako kreatorica projekta „B-Crew“ u kojem je nastupala s Mone, Dajae i Ultra Nate, za koju je napisala hit pjesmu “Party Feelin”. Surađivala je s brojnim umjetnicima, uključujući Byrona Stingilyja, Duanea Hardena, Inaya Daya, Georgea Morela, Mijana, DJ Disciplea, DJ Paula Troublea Andersona, Pierrea Salandyja i „Pasta Boyse“.
Barbara je surađivala s ili trenutno surađuje s vrhunskim producentima kao što su Tommy Musto, Little Louie Vega (Klasici dancea kao “Beautiful People/Deep Inside”, “Stay Together ” i “I Get Lifted”), Lil Louis, Danny Tenaglia, „M&S – London“ (pjesme kao “Keep on loving you” i “Bring You Love”), „Mood II Swing“, Albert Cabrera („Formerly Latin Rascals“), Eric Morillo (“Jazz it Up” i “Party Feelin”), „Full Force“, DJ Pierre (“Everybody Dance”), Whiplash and Turner (“Stop Playing with My Mind”).
Trenutno, Barbara radi na nekoliko projekata – njezina je nova pjesma s Davidom Guettom “Give me Something” i još jedna nova pjesma “Peacemaker” koju izvodi sa svojom grupom „The B-Crew“, koju čine mnogi umjetnici, ona je utemeljiteljica i organizator događaja.