Browse By

Intervju s Mr. Dj Dariom povodom Old School partya u Kašini

Status kultnog dj-a stekao si sredinom 90-tih godina u legendarnom klubu Mungos u Kašini. Bio si i dugogodišnji rezident zagrebačkog kluba The Best. Osim nastupa u navedenim klubovima poznat si kao jedan od osnivača projekata Kraljevstvo, Perfection, Old School. Koji od navedenih projekata možeš istaknuti i zašto?
Dario: Mislim da su svi projekti jako bitni i za mene i za scenu!!! Ipak je to vrijeme kad se formirala scena i clubbing općenito, a Mungos Kashina je moja prva rezidencija i logično je da sam možda i najviše emotivno vezan za taj period.
Mungos kashina je jedan od rijetkih koji je namjenski građen kao underground club u kojem se isključivo vrti elektronska glazba i ujedno mjesto gdje sam doživio vjerovatno najbolje partje. Euforiju koja se može doživjeti u tom klubu nemoguće je opisati kao većinu događanja od samih početaka pa sve do danas.

Koji su glazbenici najviše utjecali na tvoj glazbeni stil i kako bi ukratko definirao glazbu koju puštaš na svojim setovima?
Dario: Glazbu slušam otkad znam za sebe i u mojoj kolekciji ploča se stvarno može vidjeti kroz koje sam sve faze prolazio. Mnogo je izvođača i glazbenika utjecalo na mene svih ovih godina, a svoj glazbeni put na neki način smatram logičnim jer sam od samih početaka volio zvuk začinjen elektronikom. Moje prve ploče vežu se za period sinfo rocka, potom sušam electro pop, da bi na kraju 80-tih i početkom 90-tih bio naprosto inficiran zvukovima acid housea, što je zapravo i sami početak elektronike općenito.
Glazba se stalno mjenja, evoluira, i normalno je da dj-i prate trendove te direktno utječu na samu glazbenu formu. Naravno i ja sam se mjenjao svih ovih godina, ali sam uvijek težio ostaviti dojam originalnog i prepoznatlivog stila dj-inga. Danas sviram modernu glazbu u duhu ovog vremena: nova minimalistička glazbena forma prožeta dubokim zvukovima tec housea, housea i modernog techna.
Iza tebe je 20 godina glazbene karijere i unatoč tome čini se da interes za tvojom glazbom ne jenjava. Možeš li reći koliko često nastupš i što je osim ljubavi i talenta potrebno za dugogodišnji život na elektronskoj sceni u Hrvatskoj?
Dario: Mislim da je iskren odnos i poštovanje prema publici možda i najvažnije! Bit svega je da prvenstveno zabaviš publiku, jer to je ono osnovno zbog čega si tu! Sinergija dj-a, glazbe i publike rezultira uglavnom euforičnom atmosferom, a to je moj jedini cilj kad sviram na partiju.
Koja su tvoja očekivanja od partyja koji će se 11. lipnja održati u klubu Mungos i što za tebe znači sudjelovanje u “Musica Futura” projektu?
Dario: Ovaj party je značajan po tome što na njemu svira originalna postava rezidenata kluba iz perioda 94′-98′ i to po prvi put zajedno! Retro zvuk je uvijek in i vani i kod nas, a naša publika je posebno emotivna prema “old schoolu”, pogotovo kad je taj program u legendarnoj “Shini”!
Ovim putem pozivam sve partijanere da dođu u naš omiljeni klub na urnebesni old school original!
Više o Dariju na ovdje.
S Mr. Dj Dariom razgovarala Lana Filipan (31.05.2011).