Browse By

Exit Festival – svi bendovi Explosive stagea


„Ekstremna pozornica za ekstremne ljude“ Exit festivala potvrdila je svoj konačni program za Exit 2011. Tijekom četiri dana Eksploziv će predstaviti značajne bendove metal, hardcore i punk scene, predvođene headlinerima poput njemačkog Kreatora, ruskog pagan metal benda Arkone, australijskog metalcore sastava, Parkway Drive i britanskih punkera, Anti Nowhere League i Discharge, kojim će se pridružiti još pregršt relevantnih bendova iz cijelog svijeta. Po prvi put u povijesti Explosive pozornica ugostit će ni manje ni više nego – jednog DJ-a!
Festival će otvoriti nastupi rumunskog black metal benda, Negura Bunget, kao i talijanskog ekstremnog metala, Mechanical God Creation. Iz Bugarske im se pridružuju hardcore i metal core sastavi Last Hope i Vendetta, poznati po tome što ih muzički časopisi prepoznaju kao najutjecajnije bendove iz svojih žanrova u jugoistočnoj Europi. Father iz Rijeke predstavit će hrvatsku metal scenu, a domaću hardcore, metal i punk podršku pružit će All Except One, Downstroy i Shoplifters.
Petak na Explosivu bit će više nego uzbudljiv jer tu večer nastupaju dva headlinera, Arkona i Parkway Drive. Stimulans nam stižu iz Splita i sviraju splet heavy metal podpravaca udruženih u jedan snažan i direktan heavy paket. Da je Mađarska zemlja “metalaca” dokazat će gotic metal sastav Nevergreen, koji je, nakon blizu dva desetljeća žarenja i paljenja u Mađarskoj i ostalim zemljama zapadne Europe, dobio status kultnog sastava. Veterani austrijske industrial dark scene, The On/Off Corporation, priredit će audio-vizualnu predstavu i predstaviti oldskul  okus industrial zvuka sa početka 90-ih godina. Iz Srbije dolaze sastavi već dobro poznati našoj publici, All The Arms We Need i Reflections Of Internal Rain, ali i debitanti, Dark Dawn i Darkshines.
Subota je dan za punk velikane, i to ni manje ni više nego britanske bendove Discharge i Anti Nowhere League! Uvod za njih će najbolje pružiti melodični hardcore punk sastav iz Hrvatske, Debeli precjednik. Da se metalci u subotu ne osjete zapostavljenim pobrinut će se Hard Faced iz Makedonije, jedan od najbrutalnijih i najmoćnijih metalcore bendova s prostora Balkana, kao i bosanski Tanker. Tona i Conviction iz Novog Sada i Path of Decay i Tea Break iz Beograda predstavit će mješavinu punk, metal i rock stilova, dovoljnih da učine subotu navečer na Explosivu nezaboravnom.
Konačno, u nedjelju ćemo dočekati najznačajniji evropski trash metal bend, nemački Kreator. Iz Francuske dolazi sastav Onesta, koji svojom verzijom njujorškog hardcorea definitivno spada u sam vrh te scene u Europi. Češki Edain predstavit će se fanovima odličnom kombinacijom stare trash metal škole prožete novim progresivnijim death metal utjecajima. Iz Mađarske nam stižu Bornholm, jedan od najpopularnijih black metal bendova ondašnje scene, a iz Slovenije Aperion, koji spremaju odličan performans u kome će na pozornici osim standardne heavy postavke u sve uključiti flaute, violine i violončela. Domaće predstavnike na Explosive stageu posljednjeg dana Exita činit će sastavi Inquisitia, Impurita, Rapid Force i  Kozeljnik.
Posebno zanimljiva vijest je da će specijalno za otvaranje i zatvaranje pozornice Explosive predstaviti jednog od najaktivnijih DJ-eva iz Austrije! Svi oni koji su mislili da su DJ-evi rezervirani samo za elektronsku muziku očigledno su se grdno prevarili.  Dj Scrag! je aktivan na sceni od kraja 80-ih godina i svojevrsni je guru austrijske dark, industrial i eksperimental scene. Specijaliziran je za odlične DJ setove namjenjene ekstremnoj underground publici, a na Explosiveu će prirediti svoja dva unikatna performansa u kojima će nas provesti kroz različite muzičke stilove.
ULAZNICE U PRODAJI
Od ove godine u regiji se konačno uvodi prodaja jednodnevnih ulaznica za Exit.
Počevši od 20. travnja u ponudi će se naći ulaznice po slijedećim cijenama koje ostaju iste do Exita:
Četvrtak: 215 kn
Petak: 215 kn
Subota: 250 kn
Nedjelja: 215 kn
Za razliku od festivalskih jednodnevne ulaznice neće biti personalizirane, što znači da mogu biti I lijep poklon iznenađenja za prijatelje.
Cijena festivalske ulaznice iznosi 550 kn, dok je mjesto u kampu 185 kn.
Službena prodajna mjesta Exita su sljedeća:
Dallas Music Shop, Teslina 14, Zagreb
Kino Europa, Varšavska 3, Zagreb
Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
ShoeBeDo Portanova, Svilajska 31a, Osijek
Dallas Music Shop, Splitska 2a, Rijeka
Dallas Music Shop Rijeka – Pariz – Texas, M.Gupca 3a, Rijeka
Dallas Music Shop, Narodni trg 14, Split
Dallas Music Shop, Široka ulica 2, Zadar
Dallas Music Shop, Kralja Tomislava 4, Šibenik
Dallas Music Shop, Carera 72, Rovinj
Više informacija na:
www.exitfest.org
http://bit.ly/ExitHrvatska
www.facebook.com/exithr