Browse By

Adria Music Conference: U Umagu počela prva regionalna glazbena konferencija

U Umagu počela prva regionalna glazbena konferencija
Umag, 2. lipnja 2011. – Večeras je u Umagu otvorena Adria Music Conference koja je već u svom prvom izdanju okupila 300-ak sudionika iz glazbene industrije regije. Program je počeo AMC VIP WELCOME POOL PARTYJEM na kojem The Shapeshifters nastupaju ekskluzivno za sudionike konferencije, a nastavlja se dvodnevnim setom diskusija, predavanja, panela i radionica koje vodi jaka ekipa predavača iz cijelog svijeta. Konferenciju zajednički organiziraju agencije MPG, Lot28 i Seven, uz veliku podršku Grada Umaga, turističke zajednice, Kempinski Hotela Adriatic i Istraturista.
Medijima, predavačima i sudionicima dobrodošlicu je poželio gradonačelnik Umaga Vili Bassanese, sa željom da Adria Music Conference na istom mjestu dočeka još mnoge uspješne godine. Predstavnik organizatora, Josip Bašić,  istaknuo je veliku podršku grada Umaga i lokalnih partnera, koja je omogućila da Umagination od jednodnevnog događanja lani preraste u dvodnevni spektakl, a priča je proširena i prvom glazbenom konferencijom na ovim prostorima.
Mia Pećina, predstavnica organizatora naglasila je da je AMC već u svojoj premijernoj godini okupio jaku ekipu predavača iz zemlje i svijeta, s ciljem da donese pomake u glazbenoj industriji i otvori nove prilike mladim glazbenim nadama.
Na press konferenciji su, uz predstavnike lokalnih partnera, sudjelovali i Jane’t A. Sewell, trostruka dobitnica Grammyja za hit „Empire State of Mind“, Susan Sallai, senior talent music manager, MTV i Steven Machat, britanski glazbeni odvjetnik. Svi oni podijelit će svoje znanje sa sudionicima tijekom iduća dva programska dana.
Večeri su rezervirane za glazbene nastupe: u petak u hotelu Kempinski s početkom u 20h biti će prikazan izuzetno uspješan glazbeni dokumentarac „Bijelo dugme“ poznatog beogradskog redatelja i producenta Igora Stoimenova. Na bazenu će se održati R’N’B Confusion WarmUp, a MTV program u Stela Marisu na AMC pozornici od 21-23h donosi nastupe grupe Elemental i Dj Frxa.

Hotel Kempinski


U subotu navečer, od 19-22h, domaći trojac koji drma funk-om, r’n’b, soul i groove-om – Tomo Ricov, Bizzo Bodega i Filip Jelaš će  na otvorenom bazenu hotela Kempinski svojim klasik pločama rasplesati sve sudionike konferencije. Njihov DJ set biti će odličan uvod u koncertni program KLIK-ove Music Hero pozornice, gdje će u 20h na Stella Marisu zavrtiti odlični Orange Strips. Iza svirke labinskog benda slijedi prava hip-hop poslastica – nastupi grupa Connect i VIP.
Detaljan pregled tema i predavača možete pronaći na www.adriamc.com.