Browse By

UMAGINATION 2011: TIËSTO oduševio više od sedam tisuća fanova


U sklopu Beck’s perience programa ovogodišnji Umagination na ATP stadionu u sklopu kompleksa Stella Maris u Umagu donosi dva dana nastupa vrhunskih glazbenih zvijezda. Uz veliku podršku Grada Umaga, turističke zajednice, Istraturista i Kempinski Hotela Adriatic, Umag je ovih dana odredište broj jedan za sve fanove housea i hip-hopa.
Umag, 4. lipnja 2011. – Sinoć je u Umagu počeo dvodnevni program Umaginationa, koji ove godine donosi niz glazbenih nastupa i čak tri velike svjetske zvijezde. Kulminacija prve večeri bio je nastup Tiësta, čiji je vrhunski produciran set, upotpunjen svjetlosnim i vizualnim efektima, oduševio više od deset tisuća fanova ispred Beck’s pozornice. Večeras publiku iz regije i brojnih svjetskih zemalja čeka prvi hrvatski nastup majstora rime Rev. Runa, člana legendarnog hip-hop banda Run-DMC i žestoki setovi DJ-a Eddieja Thoneicka i Ericka Morilla.
Josip Bašić, predstavnik organizatora Umaginationa, na press konferenciji je istaknuo da je jedan od ključnih faktora uspjeha projekta izvrsna podrška svih lokalnih partnera: grada Umaga, turističke zajednice, Istraturista i Kempinski Hotela Adriatic. Dodao je: „Umagination dovodi svjetsku glazbu u Umag i čini ga sve značajnijim djelom svjetske glazbene scene. Jučer je Tiësto svojim odličnim setom rasplesao više od sedam tisuća ljudi, a danas će to učiniti Eddie Thoneick, Erick Morillo i Rev. Run.“
Gradonačelnik Umaga Vili Bassanese Rev. Runu je u znak dobrodošlice poklonio majicu hrvatske nogometne reprezentacije s njegovim imenom. Rev.Run je izjavio: „Prvi put nastupam u Hrvatskoj, i to na ovako značajnom događanju. Veselim se nastupu s posebnim DJ setom s DJ Ruckusom, tim više što sam i sam radio kao DJ prije nego što sam postao član Run-DMC-a.“
Eddie Thoneick također gostuje u Umagu prvi puta, a on i Erick Morillo boravak će iskoristiti i za snimanje videospota za novi singl „Stronger“.
O izvođačima:
Rev. Run, glavni vokal legendarne hip hop grupe Run-DMC, prvi puta gostuje u Hrvatskoj, a nastup u Umagu bit će i jedan od rijetkih nastupa na europskom tlu ove godine. Run-DMC svoj glazbeni put započinju prvim singlom „It’s like that“ 1983. godine, a njihov glazbeni utjecaj još i danas je vidljiv u radu aktualnih hip hop zvijezda. Njihov hit „Walk this way“ izmijenio je percepciju hip hop glazbe te ju popularizirao osamdesetih godina. U nizu brojnih glazbenih priznanja izdvajaju se MTV nagrada za najbolju hip hop grupu svih vremena 2007. godine te ulazak u Rock and Roll Hall of Fame 2009. godine. Rev. Run je nakon prestanka rada grupe nastavio uspješnu solo karijeru te ima vlastiti show na MTV-u – Run’s House.
Već više od 10 godina, Erick Morillo je jedan od najtraženijih i najatraktivnijih svjetskih DJ-a. Jedini američki DJ koji je bio rezident u kultnom klubu Ministry of Sound, surađivao je s nebrojenim svjetskim glazbenim zvijezdama, od Whitney Houston do Basement Jaxxa i Boy Georgea. Njegovi Subliminal Session partiji u klubu Pacha na Ibizi danas su već legendarni, a albumi postižu platinaste naklade. Umaška publika moći će prvi puta čuti neke od hitova s njegovog posljednjeg albuma „Live your Life“, koji je izdao zajedno s Eddiem Thoneickom.