Browse By

Hartera 8 Festival: Stiže Laurent Garnier!


Stara riječka tvornica papira se budi i priprema novo emitiranje ljubavi uz niz etabliranih inozemnih i domaćih izvođača. Ovogodišnji lineup uz najpoznatijeg francuskog ambasadora elektronike Laurenta Garniera i njegov L.B.S. show!
Laurent Garnier ime je koje se iz više razloga često nađe na usnama ljubitelja elektroničke glazbe. Osim što je autor nekoliko albuma, na kojima su klasici poput “Crispy Bacon”, “Acid Eiffel” i “The Man With The Red Face”, poznat je po dugačkim nastupima kojima je tijekom karijere zabavio i educirao generacije clubbera.
Zaražen acid house virusom na njegovom europskom izvoru, u Manchesteru, Laurent je bio jedan od prvih Francuza koji su počeli puštati house i techno u domovini, a onda krenuli u širenje zaraze po cijelom svijetu. Bez obzira radilo se o raveu u napuštenom skladištu, klubu ili festivalu, misija je uvijek ista: ostvariti fizičku i emotivnu vezu s ljudima na podiju i rasplesati ih.
Laurent je u toj misiji neumoran već 25 godina i s jednakim entuzijazmom otkriva novu glazbu ili vadi iz arhive zaboravljene uspješnice i ne zamarajući se previše žanrovima uvaljuje ih u svoje setove i radijske emisije. Tako se tu pored house i techno zvuka nađe disco, jungle, dubstep, rock, dub, jazz… Ako postoji ijedan DJ uz kojeg je zapečaćena riječ eklekticizam, onda je to upravo Laurent Garnier.
Njegova izdavačka kuća F Communications predstavila je svijetu druge cijenjene producente poput St. Germaina, Mr Oiza, Scan X-a i Jorija Hulkonnena. Više je puta skladao glazbu za televiziju, film i kazalište. Uz pomoć novinara i pisca Davida Brun-Lamberta svoj glazbeni put uobličio je 2003. u biografiji “Electrochoc”, koja je postala pravi hit i doživjela prijevode na niz jezika, uključujući španjolski, ruski, njemački, japanski i hrvatski.
L.B.S. – Live Booth Sessions ili Loud Bass & Samples – koncept s kojim je trenutno na turneji spaja fleksibilnost DJ seta i intenzitet live nastupa. Projekt pored Laurenta čine Benjamin Rippert i Stephane “Scan X” Dri, te njih trojica oboružani klavijaturama, samplerima i čitavim spektrom drugih mašina vode publiku na jedinstveno višesatno putovanje, držeći je gotovo cijelo vrijeme na vrhuncu!
Hartera nikad nije skrivala svoju naklonost francuskoj elektroničkoj sceni, a u svom osmom izdanju dovodi u svoju najveću halu njen najsjajniji dragulj. Laurent Garnier pres. L.B.S. zasjati će na glavnoj pozornici prvi dan festivala, u četvrtak 19. srpnja.
Cijena festivalske ulaznice trenutno iznosi 180 kuna, a može se nabaviti u sustavu Eventima.