Browse By

Hard2Core Techno u Aquariusu


Sjećate li se techno partyja u razdoblju 1998.-2004.? Ako se sjećate, znate da je to bilo tzv. “zlatno doba techna”, bilo da se tiče gužvi na ulazima klubova, ali i što se tiče samog techno zvuka.
A zašto se ne bi prisjetili iz prve ruke, na samome flooru kluba koji je pomogao krojiti povijest scene elektronske glazbe u Hrvatskoj 90ih i 00ih – u klubu Aquarius. A možda ste i dio mlađe publike koja nije imala šansu prožvjeti taj hype, užitak, P.L.U.R. i zvuk sirovog, analognog zvuka na flooru i “pojavu” DJa koji je motao te “komade plastike” (ploče/vinyl) rukom i stvarao čaroliju do zore. Pružamo priliku i jednima i drugima da prožive iskustvo zlatnog doba techna još jednom uz ljude koji su tada bili oboje – partyjaneri i DJevi, te su kao takvi upoznali taj dio povijesti scene do srži. Atmosferu najboljeg, čistog techno 1.0 zvuka cijelu noć za vas stvaraju: Teo Harouda – današnji sukreator i voditelj Rave’n‘Roll programa koji je nekoć pržio na brojnim techno večerima kao što su Techno Club, Direct Drive, Astralis, …; Marko Musulin – domaćoj publici poznat i kao “ban techno 1.0 zvuka”, čovjek koji nas je držao budnima i spremnima za nove pobjede na plesnim podijima programa kao što su bili Trainspotting, Techno Club, ali i legendarni i nikad prežaljeni velikan techno programa “Perfection”; Mad As Hatter – DJ kojeg od milja nazivamo “techno 1.0 boy”, strastveni zaljubljenik u stari techno zvuk i vinyl – vjerni nosač tog istog zvuka; Blurix – domaći večeri koji će se predstaviti u svom “LT” izdanju odnosno svirajući “samo techno”.
E, da… Jesmo li spomenuli da će dječaci svirati samo i SAMO s ploča? – Ne? A dobro, eto..sad znate. – 100% vinyl night. Vraćamo se u školu.. staru školu. – 2 gramofona, 1 mikseta, hrpa ploča u torbama i kovčezima (te uredna posjeta kiropraktičaru nakon vikenda zbog toga), i 1 čovjek iza pulta koji “zna” što radi.
Što očekivati u DJ-setovima kroz Techno 1.0 noć? – Produkcijske radove ljudi kao što su: Chris Liebing, Adam Beyer, Jeff Mills, Technasia, Petar Dundov, Oliver Ho, Samuel L Session, Sven Väth, Hardcell, Ben Sims, Dave Clarke, Hardfloor, Joey Beltram, Neil Landstrumm, Steve Rachmad, Joel Mull, DJ Rolando, Richie Hawtin, Luke Slater, Thomas Krome, Marco Carola, Ben Long, Surgeon, …
Stanite na podij Aquarius A1 kluba s nama u petak, 26.10.2012. na prvoj “TECHNO 1.0” večeri u režiji “Hard2Core” programa, i zajedno putujmo vremeplovom kroz godine odnosno ploče najboljeg techno zvuka 20./21. stoljeća.

One thought on “Hard2Core Techno u Aquariusu”

Comments are closed.