Browse By

Gallery – poprište zagrebačke zlatne mladeži

Galler (ex. Baobab), smješten na Jarunskom jezeru, jedan je od onih „volim biti viđen“ klubova. Iako se na zagrebačkom moru nalazi cijela paleta šminkerskih klubova, Gallery svojim glamurom i blještavilom vidljivo odskače od ostatka klupskog društva. Kao prvo, to je jedno od najbolje uređenih mjesta za izlazak u gradu koje svojim vrhunskim interijerom može posramiti i najprestižnija svjetska noćna okupljališta. Prostor je sav u drvu, podij okružen udobnim foteljama, na stolovima su svijeće (za postizanje mistične i romantične atmosfere), a postoji i izdvojeni dio s tišom glazbom koji je kao stvoren za intimne razgovore te romantična šaputanja i poljupce nakon plesa i bučne glazbe.
Zašto ga volimo?
Spektakularnu unutrašnjost postpisuje jedan od najpoznatijih svjestkih dekoratera interijera Miguel Cancio Martins, koji je također zaslužan za izgled čuvenog pariškog Budha Bara. I eksterijer kluba je impresivan, konkretnije vani se nalazi velika terasa koja je idealna za plesanje u toplim proljetnim i ljetnim noćima. Sve to plus dobra glazba, ubrzo nakon otvorenja, osigurali su Galleryju titulu jednog od najurbanijih i najposjećenijih klubova u gradu. Kada je Gallery otvorio svoja vrata za javnost, u lipnju 2005. godine, san svakog jetsetera postao je stvarnost. Vikend u Galleryju uglavnom vam izgleda ovako…
Na velikom parkiralištu ispred kluba možete vidjeti parkirane automobile najnovijih maraka, klijentelu koja se uglavnom sastoji od poznatih manekenki, pjevačica, starleta i špicera, a tu su naravno i nezaobilazni sportaši te djevojke koje ultra sređene ispijaju najfinije koktele za šankom u nadi da će ostvariti „hrvatski san“ i bogato se udati za jednog od člana gore navedenog društva. No, tko voli nek izvoli. Pustimo mi sad dizajnersku odjeću i skupa pića i bacimo se na ono što nas sve najviše zanima, a to je – glazba. U tom segmentu, sve pohvale čelnim ljudima Galleryja. Naime, iako je klub „mlad“, na popisu dosadašnjih gostiju nalaze se najveća svjetska DJ imena poput Davida Moralesa, Martina Solveiga, Salome de Bahia, Jamie Lewisa, Ian Pooleyja, Gwena, Ralpha Manuela, Gregoryja, Paulette i mnogih drugih.
Kada nema gostovanja, Gallery nudi program:
ČETVRTAK – Diamond Life
Od 20h do 2 ujutro, disco hitovima zabavljaju vas rezidenti kluba (Tom & Grade i Frx).
SUBOTA – House of Class
Isti rezidenti. Glazba je, naravno, house.
NEDJELJA – Chillout Cafe – Lounge music.
U klubu se održao i party Fashion TV, a mnoge hrvatske tvrtke i strana predstavništva unajmljuju prostor kluba za prigodne poslovne zabave. Ukoliko želite ovdje popiti kavu, možete. Gallery je otvoren i preko dana, i to radnim danima od 10 do 1 sat, a preko vikenda od 10 do 5 ujutro.
A mane?
Iako svi vole lijepo uređena, urbana mjesta koja mogu stati rame uz rame najboljim svjetskim klubovima, mora se imati na umu da ljudi izlaze van kako bi se opustili i zabavili uz glazbu koju slušaju. Mrcine od redara koji stoje na ulazu i procjenjuju da li je netko dovoljno „fancy“ da uđe u klub i nije baš neka fora. Iako se na web stranicama Galleryja može pročitati kako su uveli pravilo dress codea jer slijede svjetske standarde, cijela ta priča nekako kvari ugled poznatog jarunskog okupljališta. Iskreno, malo tko će biti oduševljen kada ga na ulazu dočeka „modna policija“ i skenira ga od glave do pete. Ako su vlasnici Galleryja htjeli postići da se u njihovom klubu zabavljaju samo hrvatske „zvijezde“, sponzoruše i pripadnici zlatne mladeži, onda su u tome i uspjeli.
– No, zar ne bi bilo bolje da se svima koji vole kvalitetnu elektronsku glazbu omogući „ spontani“ ulaz kako ne bi satima prije izlaska morali birati odjeću u nadi da će zadovoljiti propisani dress code.
Info punkt:
› Adresa: Matije Ljubeka bb, Zagreb
› Broj telefona: 01/3831586
› Fax: 01/3831586
› Info i VIP rezervacije: 099-4999999
› Kontakt: club@gallery.hr
› PR: davor@gallery.hr
› Web: http://www.gallery.hr/
Pripremila: Iva Novak