Browse By

Freemasonsi u Šibeniku 26. listopada

I u Šibeniku će se ove zime slušati probrana imena house scene. Od otvaranja diskoteke Inside gostuju brojni domaći klupski DJ-i, a prvo inozemno ime, vrlo popularni Freemasonsi dolaze iz Velike Britanije u subotu, 26. listopada.
Od 13. rujna kada je počela sezona publika je imala prilike čuti domaće house snage poput Mladena, Joe2Shinea, Soundlaba, Johnnya I., Kevin Soldana i Luce Montecchia.
Britansku house atrakciju imenom Freemasons čine Russell Small i James Wiltshire. Zbog mnogobrojnih hitova britanski house dvojac postao je omiljeni izvođač publike u Hrvatskoj, gdje često rado nastupaju. Zbog velikih obaveza u studiju već više od godinu dana Freemasonse u klubovima predstavlja samo Russell Small, dok James producira u studiju. No, i u takvom sastavu publiku bez problema svojom glazbom dovode u delirij.
Kada su započeli suradnju, Russell i njegov prijašnji bend Phats & Small su već iza sebe imali tri Top Ten hita, Brit Award nagradu i multimilijunsku prodaju hita ‘Turn Around’, dok je James Wiltshire radio s pop zvijezdama kao što su Donna Summer, Texas i Kylie Minogue.
Trenutno najbolji britanski remikseri radili su s Beyonce, Jamiroquaiem, Michaelom Jacksonom, Faith Evans i dr. Njihovi remiksevi pjesama Beyonceinog ‘B-Day’ albuma, uključujući ‘Deja Vu’, ‘Beautiful Liar’,’Ring The Alarm’ i ‘Greenlight’ postali su legendarni hitovi i njihove verzije su korištene kao glavni Radio Editi diljem Europe, zajedno s drugim mixevima s Kelly Rowland ‘Rad’, Kylie – ‘One’ i Whitney Houston ‘Million Dollar Bill’. U 2007. Freemasons rade svoj najuspješniji singl s Alanis Morissette i pjesmom ‘Uninvited’ koja postiže ogroman uspjeh u svijetu.
Karte u pretprodaji na šanku caffe bara Inside po cijeni od 50 kn od ponedjeljka 21. listopada. Za DJ pultom Insidea uz glavnog gosta nastupaju još i Mladen te Johnny I., te plesna skupina First Entertainment.