Browse By

FRANCUSKI ORCIERES BAJKOVITA JE SKIJAŠKA OAZA KNOCKOUT FESTIVALA

Bajkovita skijaška oaza KnockOut Snow Festivala sprema se za još jednu sportsko – glazbenu priču. Francuski grad Orcieres moderna je skijaška regija na visini od 1850 m i ove će godine ugostiti najpoznatiji zimski KnockOut Snow Festival. Hrvatska invazija studenata na francuske Alpe ove se godine sprema u dva termina, od 28. prosinca – 04. siječnja 2014. te od 04. – 11. siječnja 2014.
Pitoreskni gradić u kojem sunce sija više od 300 dana u godini prije svega se preporuča mladima koje ondje čeka mnoštvo atrakcija i razonoda. Skijašima je na raspolaganju 100 km alpskih staza i više od 50 km staza za skijaško trčanje, a padine uglavnom sa sjeverne strane, popularne su među ljubiteljima freeride-a. Snowpark na 2280 m/nv, inovativan sistem vučnica sa tri Telemix-a (kombinacija gondole i sjedežnice), 44 staze od kojih je 7 zelenih, 14 plavih, 17 crvenih i 6 crnih, 2 staze za boarder/skier cross, te po 1 staza za spust i slalom, hands-free ski pasovi čine ovo skijalište privlačnim za ljubitelje zimskih radosti.
Početnicima je na usluzi i pravilna i stručna izobrazbu putem licenciranih (ISIA, HZUTS) učitelja i demonstratora skijanja i boardanja s višegodišnjim iskustvom. Svakodnevne škole na stazi (fakultativno) prilagođene su razini trenutnog znanja u određenoj disciplini pa se tako može izabrati između početnih tehnika pa sve do naprednih, off-piste, snow-park i extreme carving tehnika.
Skijališta Risoul/Vars i Serre Chevalier u relativnoj su blizini pa se u 6 dana može uživati na više od 500km staza i uz to jako dobro zabaviti. Ove godine KnockOut Snow Festival ide korak dalje i časti sve svoje goste posjetom na ta dva skijališta u terminu od 4. – 11. siječnja 2014.
Ovogodišnja glazbena groznica, u oba festivalska termina, predstavlja sjajne koncerte zagrebačkog Hladnog piva, Gorana Bareta i Majki, riječkih Let 3, Frankie Headforsa, zaprešićke RNB grupe Connect, a očekuju nas brojna druga glazbena iznenađenja.